Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fundació Hospital ofereix programes d’atenció emocional per als afectats per desnonaments i participacions preferents

Escoltar

La Fundació Hospital ofereix programes d’atenció emocional per als afectats per desnonaments i participacions preferents

Formen part de les activitats sociosanitàries subvencionades per l’Ajuntament



La regidora de Benestar Social i presidenta de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, Olga Ortiz, i la directora d’aquesta entitat, Àngels Cantos, han presentat avui el nou programa d’atenció emocional per als afectats per desnonaments i participacions preferents que s’inclou en el conveni anual establert entre l’Ajuntament i l’entitat de suport a les activitats sociosanitàries.


 

El conveni signat regula la subvenció de 114.400,11 € que atorga l’Ajuntament per a l’any 2013 a favor de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena amb la finalitat de fomentar i donar suport a les actuacions sociosanitàries que desenvolupa aquesta entitat i que es concreten en:

 

. programa de l’Agenda per la solidaritat local

. programes de l’Hotel d’entitats i Sistema de gestió de la qualitat

. programes d’atenció a les persones amb trastorns emocionals: (programa d’atenció a les persones amb dependències i nous grups de suport enfront la crisi).

 

La novetat d’aquest conveni és la inclusió, dins els programes d’atenció a les persones amb trastorns emocionals, d’uns grups de suport adreçats a persones afectades per les participacions preferents i a aquelles que hagin estat desnonades o estiguin en risc de ser-ho.

 

Aquests programes d’atenció emocional ofereixen acompanyament psicològic i emocional per donar-los suport i enfortir les seves capacitats personals i emocionals per superar la pèrdua i establir un bon camí cap al canvi.

 

Les persones afectades, que hauran de dirigir-se primer al Servei de Benestar Social de l’Ajuntament, seran ateses en una primera visita a nivell individual per tal d’analitzar les seves necessitats personals i en funció d’aquesta valoració se seguirà atenent de manera individual o se seguirà treballant en grup. Les sessions tindran una durada d’una hora i mitja un dia a la setmana. Cada grup tindrà un màxim de 25 persones.