Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Gegantada de Les Santes fa ballar avui més de 60 gegants i nans de Mataró

Escoltar

La Gegantada de Les Santes fa ballar avui més de 60 gegants i nans de Mataró

Aquest any conflueixen a la plaça de Santa Anna tres cercaviles al ritme de tres instruments diferents

Més de 60 gegants, gegantons, nans i capgrossos de la ciutat participaran aquesta tarda a La Gegantada de Les Santes, Festa Major de Mataró. Les diferents colles sortiran a partir de les 18.30 h des de tres punts de la ciutat que arribaran a La Riera en cercaviles simultànies.

 

Els tres punts de trobada seran la plaça d’Occitània, el Parc Central (plaça de la Música) i la plaça de l’Havana. Cadascuna de les cercaviles anirà acompanyada de música amb el predomini d’un instrument determinat. Així, les colles de gegants del nord, amb punt de trobada al Parc Central, es mouran al so del flabiol; les colles de l’est, que venen des de la plaça de l’Havana, sortiran al ritme de les gralles; i les colles de l’oest, amb sortida a la plaça d’Occitània, desfilaran acompanyades dels tabals.

 

En arribar a l’Ajuntament, la Família Robafaves, els gegants institucionals de la ciutat, i els Nans se sumaran al seguici, baixant conjuntament fins a la plaça de Santa Anna. Un cop allà, es faran tres balls que seran protagonitzats conjuntament per les colles que han participat a cadascuna de les tres cercaviles. Després ballarà la Família Robafaves i finalment sonarà el “Passi-ho bé” per fer ballar i acomiadar tots els gegants.

 

L’acte està organitzat per la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró i l’Ajuntament. La Gegantada és el primer acte de Les Santes on es pot veure la Família Robafaves.

 

 

Colles participants

 

A part de la Família Robafaves (el gegant Robafaves, la Geganta, la Toneta i en Maneló) i els Nans, a la Gegantada 2013 està prevista la participació dels següents gegants, gegantons, nans i capgrossos:

 

Colles de la cercavila nord: en Mia (Escola Maristes Valldemia), en Garrofa (EB Els Garrofers), l’Angeleta (Escola Angeleta Ferrer), el Drac Alegre (Escola Vista Alegre), la Gemma (escola GEM), en Carretero, el Turó drac, l’Andreona i la Mariona (Escola El Turó), el Pare Echarri, l’Executiu i l’Isidre (AV La Llàntia), la Montserrat, l’Aja i la Tamimunt (Vocalia de Dones de Rocafonda), la Rocaina (Escola Rocafonda), en Ton, la Tina i en Campillo (Col·legi Salesians), en Negrito (Casal de la Gent Gran del Parc), Laia Sigilata (AV Pla d’en Boet), la Tomasa i l’Angelot (Escola Tomàs Viñas), en Sethomes i el Capgròs (Escola Camí del Mig), en Mossèn Biscuter (Cerdanyola).

 

Colles de la cercavila est: en Ferm i en Pere del Callao (barri de L’Havana), la Maria, en Joaquim i en Pau (Escola Cor de Maria), en Ramonet, la Galeneta (Escola Angeleta Ferrer), la Lourdes (Escola Mare de Déu de Lourdes), l’Anna i el Capgròs (Escola Pia Santa Anna), la menuda (Escola Bressol Els menuts), en Joan Petit (Fundació Joan Petit de nens amb càncer), en Pep Figueret (Escola Bressol Figueretes), l’Alarona, l’Iluro, l’Iluret i en Pere (Colla gegantera Iluro), el Paler, la Maria de Mata, la Mixeta, en Silvestre, i la Simoneta (Sant Simó).

 

Colles de la cercavila oest: l’Ona, en Xanet-Xaneta i el capgròs Xanet (Escola Anxaneta), en Lucius Marcius (Peramàs-Esmandies), l’Iris i el Sol (Escola Balmes), en Crossi (Escola Camí del Cros), en Llauderet Gratacels (Escola Torre Llauder), en Cisquet (Divina Providència), en Sol-Ixent (Escola Sol-Ixent), en DracMàs (Escola Peramàs), la Baldufa (Escola Bressol de Cerdanyola), en Xumetet (Escola Bressol El Xumet), la Iaia (Escola Bressol La Riereta)

 

Entre els participants, aquest any s’estrena a la Gegantada el nou gegant de l’Escola Bressol El Xumet (en Xumetet), i per primera vegada hi participa en Joan Petit, gegant de la Fundació Joan Petit, dissenyat per Pilarín Bayés, que visita als hospitals nens afectats per càncer.

 

 

Recorreguts de les cercaviles

 

Colles del nord: plaça de la Música i passeig de la Ciutadania (parc Central), plaça d’Espanya, carrer del Parc, Caminet de les Vinyes, carrer d’Argentona, La Riera, plaça de Santa Anna.

 

Colles de l’est: plaça de l’Havana, carrer de Sant Pelegrí, baixada de les Espenyes, carrer de Can Xammar, carrer de Sant Cristòfor, plaça de la Peixateria, carrer de Barcelona, plaça de Santa Anna.

 

Colles de l’oest: plaça d’Occitània, carrer de Pompeu Fabra, carrer de Diego de Velázquez, carrer de Tetuán, carrer de Sant Benet, carrer de Sant Josep, Muralla de Sant Llorenç, plaça de Santa Anna.