Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La neu arriba a Mataró sense provocar incidències greus

Escoltar

La neu arriba a Mataró sense provocar incidències greus

Només s’ha tancat el camí de sorra que va des del parc Forestal a Can Bruguera

 

La neu caiguda durant la matinada i primeres hores d’aquest matí ha enfarinat Mataró i ha format gruixos de pocs centímetres especialment a la part alta de la ciutat, sense que aquest fet hagi provocat incidències greus. Els accessos a les urbanitzacions són transitables, i només està tancat el camí de sorra que comunica el parc Forestal i Can Bruguera, que ha quedat impracticable.

 

El Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament va començar a distribuir sal ahir al vespre a les calçades dels accessos a l’Hospital, al centre comercial Mataró Parc i a les urbanitzacions de Can Vilardell, La Cornisa i Les Sureres. L’operació preventiva ha evitat que la neu s’acumulés en aquests punts. Aquest matí s’ha repetit la distribució de sal amb un operatiu format per 2 camions, 3 vehicles 4x4 i 9 persones.

 

 

Extremar la prudència

 

Malgrat el bon estat dels accessos en general, l’Ajuntament recomana evitar els desplaçaments en vehicle fins a la part alta de la ciutat si aquests no són imprescindibles, i en tot cas extremar la prudència.

 

El Pla Bàsic d’Emergències Municipal (PBEM) es manté des d’ahir en fase d’alerta davant la baixada de les temperatures. Els serveis de l’Ajuntament i entitats implicats han posat en marxa les mesures preventives que preveu el Protocol d’actuació per baixes temperatures. Entre altres accions, a partir d’aquesta nit s’obrirà l’alberg d’acollida de Creu Roja (carrer de l’Energia, 11) perquè hi puguin pernoctar persones sense sostre; s’han tancat el reg municipal i les fonts ornamentals i s’han fet trucades de seguiment a les persones més fràgils i vulnerables (principalment gent gran que viu sola i pateix malalties) per donar-los consells d’autoprotecció. 

 

L’Ajuntament recorda a la població en general que segueixin els consells d’autoprotecció específics per als casos d’onades de fred i nevades.

 

Dissabte a la tarda i diumenge no s’espera que torni a nevar, segons previsions del servei meteorològic del Consell Comarcal del Maresme, Meteomar. Igualment, les temperatures es mantindran baixes, amb mínimes de fins a 1º C al litoral de la comarca.