Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La periodista Rita Marzoa protagonitza la 16a edició de la Nit de la Solidaritat

Escoltar

La periodista Rita Marzoa protagonitza la 16a edició de la Nit de la Solidaritat

A l’acte s'ha presentat la memòria dels projectes de cooperació de 2012



La Nit de la Solidaritat ha celebrat aquesta nit la seva setzena edició a la Sala d’actes de la Fundació Iluro (carrer de Santa Teresa, 61). La convidada de l’acte ha estat Rita Marzoa, periodista i directora del programa “Solidaris” de Catalunya Ràdio. L’objectiu de la trobada, organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, és donar a conèixer els projectes de cooperació al desenvolupament i les activitats de sensibilització que porten a terme les entitats al llarg de l’any. La Nit de la Solidaritat forma part del programa d’activitats del “Juny Solidari”.


 

L’acte, presidit per l’alcalde, Joan Mora, ha començat a les 20 h amb la presentació de la memòria “Projectes de cooperació i sensibilització 2012” a càrrec del regidor de Participació, Convivència i Ciutadania, Joaquim Fernàndez. Tot seguit ha intervingut el representant del Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència Jeroni Escoda, i a continuació Rita Marzoa ha ofert la conferència “Integració de la comunicació al desenvolupament”.

 

Després de les paraules de l’alcalde, l’acte ha acabat amb l’actuació del grup musical Tuparik Xaobs.

 

Han presentat la trobada Laura Cera i Francesc Andrés, conductors del programa “Altaveu” de Mataró Ràdio.

 

 

Rita Marzoa

 

Rita Marzoa i Font (Sitges, 1968) és llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i es va iniciar en el periodisme en mitjans de comunicació locals com Ràdio Sitges, Ràdio Ribes o Ràdio Maricel. Posteriorment va ser corresponsal de Catalunya Ràdio i del diari Avui a Tarragona.



Marzoa ha desenvolupat la major part de la seva vida professional al grup d’emissores de Catalunya Ràdio, amb un parèntesi del 2000 al 2004 per conduir el magazine setmanal “Res a veure” a Ona Catalana. Actualment és la presentadora a Catalunya Ràdio de l’espai “Solidaris” i des del maig de 2009 assumeix la direcció i conducció de l’espai d'entrevistes, tertúlies i debats de Comunicàlia “Actualitat Viva”, en substitució de Rafael de Ribot.



És membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils, entitat de la qual en va ser la primera presidenta (2001-2003).



El programa “Solidaris” ha rebut diferents reconeixements: el 2011 la menció especial de mitjans de comunicació del premi Solidaritat que atorga l’Institut Municipal de Drets Humans de Catalunya i el 2012 el premi de Civisme de mitjans de comunicació en la modalitat de produccions radiofòniques que atorga el Servei de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.