Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La població de Juliaca (Perú) atorga a Mataró la Medalla de la Ciutat

Escoltar

La població de Juliaca (Perú) atorga a Mataró la Medalla de la Ciutat

En reconeixement del seu suport en la construcció d’una residència estudiantil al municipi peruàMataró ha rebut la Medalla de la Ciutat atorgada pel municipi de Juliaca (Puno-Perú) com a mostra d’agraïment per la seva aportació solidària al construir a la població peruana la Residència estudiantil Isabel Choque. La notícia la va donar a conèixer l’alcalde, Joan Mora, en el Ple de febrer.


 

La Residència estudiantil Isabel Choque, que es va inaugurar el passat 15 d’octubre, és fruit del projecte desenvolupat per les entitats Associació Civil Musuq Illary del Perú i l’Associació Amics del bisbe Joan Godayol de Mataró. Aquest projecte s’ha desenvolupat entre els anys 2008 i 2011 i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Mataró amb una aportació total de 248.877,50 €. També ha rebut el suport econòmic dels municipis d’Argentona, Celrà, Gelida, La Roca del Vallès i Masnou. El terreny on s’ubica la residència el va cedir la població de Juliaca.

 

El centre està adreçat a noies joves d’escassos recursos i que volen cursar estudis de grau superior a Juliaca. Isabel Choque era una indígena d’Ayaviri (municipi proper a Juliaca), esposa, mare de família, i persona compromesa especialment en la promoció de la dona i dirigent en organitzacions eclesiàstiques i socials.