Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Processó General del Divendres Sant es reconeix com a Patrimoni Cultural de la Ciutat

Escoltar

La Processó General del Divendres Sant es reconeix com a Patrimoni Cultural de la Ciutat

Es destaca que és un element singular de gran valor artístic i estilístic

El Ple de març ha acordat aprovar inicialment el reconeixement de la Processó General del Divendres Sant com a part integrant del Patrimoni Cultural de la Ciutat destacant que és un element singular i de gran valor artístic i estilístic.


 

La iniciativa té el seu origen en l’aprovació d’una proposta de resolució, presentada en el Ple d’abril de 2012, en la qual es va acordar recopilar informació i iniciar un expedient per tal que la Setmana Santa de Mataró o les seves expressions més significatives poguessin rebre el reconeixement de Patrimoni Cultural de la Ciutat.

 

En compliment d’aquest mandat, es va demanar a Xavier Alarcón, coneixedor de la tasca de la Comissió de Setmana Santa a Mataró i de les confraries i entitats dedicades a aquesta manifestació religiosocultural, que emetés un informe sobre els actes més representatius d’aquest esdeveniment i analitzés aquells més rellevants.

 

L’informe d’Alarcón destaca com a element singular i de gran valor artístic i estilístic la Processó General del Divendres Sant, documentada des de mitjans del segle XVII, i organitzada de forma conjunta per totes les entitats que conformen la Setmana Santa de Mataró. Fet que mostra la cooperació entre diferents maneres de fer i que vol ser model i testimoni d’una trajectòria, llargament secular, de l’acte.

 

Després de l’aprovació inicial, s’inicia el període de 30 dies d’exposició pública perquè s’hi puguin fer les al·legacions que es creguin oportunes i si transcorregut aquest període no se n’han presentat l’acord es donarà per aprovat definitivament.