Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La rumba de Mataró, Reina del Maresme, estrena videoclip

Escoltar

La rumba de Mataró, Reina del Maresme, estrena videoclip

Els músics que han cedit la cançó, Mataró Rumba All Stars, actuen a Les Santes
 

 

Més d’un centenar de persones van assistir ahir a la presentació del videoclip de “Reina del Maresme”, una cançó sobre la ciutat creada i interpretada pel grup Mataró Rumba All Stars, que demà protagonitza la Nit de Rumba de la Festa Major, Les Santes.

 

“Reina del Maresme” és el particular homenatge que Johnny Salazar, Ivó Oller, Petete Malla i Joan López van oferir a la ciutat per primera vegada l’any passat en la vetllada rumbera que té lloc a la 1 de la matinada al passeig del Callao. Molt a prop d’aquest escenari del passeig Marítim i sota la lluna plena, els músics van presentar anit el videoclip junt a l’alcalde, Joan Mora, i als professionals de la televisió pública m1tv i la productora La Pera, responsables del rodatge i muntatge del curt musical.

 

La presentació del clip es va fer a Lasal Varador, davant els mateixos intèrprets i músics que hi han col·laborat, entre els quals hi ha diferents paios i gitanos vinculats a la ciutat com Yumitus de la Payoya, Rafalito Salazar, Nil Villà, Josep Valldeneu, Susy Ferrer, Georgina Blanch, Ferran Aguiló i Marc Grasas.

 

La cançó parla d’una noia, filla d’un pescador pescador local, a la que li agrada la festa. Mentre la protagonista passeja per la ciutat i s’hi van afegint amics i coneguts, es van destacant els principals atributs de Mataró: mediterrània, acollidora, amb gent d’aquí i d’allà que sap gaudir dels seus carrers i places, i és capaç de generar un ambient positiu on gaudir de la platja, la música i les festes. No hi falten les referències a la Riera, a les platges, la combinació de mar i muntanya, el sol, les palmeres, les maduixes i, evidentment, Les Santes. El clip acaba amb les imatges d’una festa a la platja, on tothom balla i gaudeix del moment.

 

Els implicats en la iniciativa han cedit la cançó a l’Ajuntament perquè serveixi com a eina de promoció de ciutat, per la qual cosa el vídeo ha començat a difondre’s per les xarxes socials aquesta setmana. Tots confien que la qualitat de la rumba i una tonada encomanadissa que repeteix “Mataró sempre et somriu. Mataró mediterrània. Reina del Maresme” es converteixen en una de les cançons més populars de l’estiua la ciutat.