Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Temporada estable de teatre presenta 5 espectacles que tenen com a eix comú la memòria

Escoltar

La Temporada estable de teatre presenta 5 espectacles que tenen com a eix comú la memòria

El cicle “De boca a orella” programa 3 espectacles i l’Aula de Teatre ofereix com a novetat els “Tastets teatrals”El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, ha presentat avui la programació escènica de tardor que treballa una vegada més en tres vessants: el de la difusió, el de la creació i el de la formació. El regidor ha donat a conèixer la nova programació de la Temporada estable de teatre, del cicle “De boca a orella” i el nou curs de l’Aula de Teatre juntament amb els representants de l’associació Amics del Teatre Monumental, Xtell Llivina i Pere Riera.


 Teatre Monumental

 

Pel que fa a la difusió la ja consolidada temporada estable de teatre al Teatre Monumental presenta 5 espectacles que han estat èxit de públic i crítica sota el títol “Teatre i memòria”. D’aquesta manera es vol fer un homenatge a les persones que contribueixen a recuperar, commemorar i fomentar els aspectes de la memòria. Des de la memòria democràtica fins als familiars de les persones que en sofreixen cada dia les conseqüències de la seva pèrdua.

 

El cicle començarà amb l’èxit teatral de la temporada: “Barcelona” de Pere Riera, que es podrà veure el dia 29 de setembre i acabarà el dia 14 de desembre amb “Adreça desconeguda”, dirigida per Lluís Homar. La programació inclou grans noms com Emma Vilarasau, Clara Segura, Oriol Broggi, Vicky Peña, Eduard Fernández i el citat Lluís Homar, entre d’altres. Les entrades per aquests espectacles van dels 9 als 28 € i l’abonament per veure les cinc obres té un cost de 62,40 € a platea i 52,20 € a amfiteatre.

 

L’associació Amics del Teatre Monumental han programat activitats complementàries a l’entorn de la memòria com la ruta literària a Arenys de Mar “La Sinera de Salvador Espriu”, el 19 d’octubre; i les dues rutes que organitza l’Ajuntament i que fan referència a la Memòria històrica: “La Ruta de la Guerra Civil”, 16 de novembre, i “La Ruta dels Fortins”, 14 de desembre. I l’1 de febrer es farà una sortida a Barcelona per fer una visita guiada al Teatre Lliure i veure tot seguit l’obra “Un enemic del poble”.

 

 

De boca a orella

 

Un altre cicle que es va consolidant és el “De boca a orella” que arriba a la tercera temporada. Aquest és un cicle de petit format on es programen espectacles que han crescut gràcies als comentaris i opinions del públic que els ha vist, un cicle on els espectadors han estat els millors ambaixadors dels espectacles responent així al títol “De boca a orella”. La temporada d’enguany consta de tres espectacles que es podran veure a Can Gassol.

 

Obrirà temporada “Smiley, una història d’amor” de Guillem Clua el dia 20 d’octubre i continuarà amb “El minotaure i Teseu”, un recital-concert a càrrec de Dídac Rocher que es podrà veure el 3 de novembre. El cicle es tancarà amb una obra amb un text colpidor amb segell del Teatre Lliure, “Ivan i els gossos” que es representarà el 10 de novembre. El preu d’aquests espectacles és d’11 €.

 

La programació escènica de tardor inclou dos espectacles que formen part també de la commemoració de l’Any Espriu a Mataró. Dins la temporada estable de teatre el 27 d’octubre es podrà veure al Teatre Monumental “Espriu!” un espectacle d’Oriol Broggi a mig camí entre la lectura i la dramatització. Dins el cicle “De boca a orella” es representarà la citada “El minotaure i Teseu”, un homenatge a l’obra d’Espriu “El caminant i el mur”.  

 

 

Aula de Teatre

 

La Direcció de Cultura potencia la formació en arts escèniques a través de l’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Mataró, una de les escoles teatrals del país que destaca tant pel número d’alumnes com pel treball social que realitza en el seu entorn.

 

El mes d’octubre començarà un nou curs acadèmic de l’escola i ja en van 29. Enguany s’ofereixen 18 cursos per a totes les edats i amb un ampli ventall de tècniques teatrals i de dansa. Les inscripcions es faran del 9 al 25 de setembre de 18 a 21 h a l’Aula de Teatre (carrer de Juan Meléndez Valdés, 2).

 

Una de les novetats d’enguany són els ‘Tastets teatrals’, petites introduccions a gèneres teatrals que no es treballen en els cursos anuals. En aquest cas se n’oferirà un d’introducció a la Commedia dell’arte, un de tècniques per parlar en públic i un altre de tragèdia i bufó.

 

L’Aula de Teatre de Mataró és una de les escoles amb més alumnes del país. Durant el curs regular en passen per les seves aules més de 330. Però l’Aula va més enllà dels cursos i fa una funció pública i social treballant amb diferents projectes de ciutat. L’escola mataronina participa amb projectes als centres educatius (Cantània, Mostra de Teatre a les escoles i als instituts, Tots dansen...), treballen amb col·lectius artístics de la ciutat, en barris, amb altres regidories i externalitzen els aprenentatges a l’Aula fora de la ciutat. La incidència total que té amb aquests projectes i cursos arriba als 1.500 joves. Per l’Aula han passat alumnes que han destacat a l’escena teatral catalana com ara Albert Triola, Sílvia Abril, Montse Vellvehí, Montse Pons o David Olivares, entre d’altres.