Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La tercera edició del cicle Fet a Mataró consolida Can Gassol com a Centre de Creació d’Arts Escèniques

Escoltar

La tercera edició del cicle Fet a Mataró consolida Can Gassol com a Centre de Creació d’Arts Escèniques

Enguany es presenten 7 propostes amb accent mataroní i projecció nacional

Avui s’ha presentat a Can Gassol la tercera edició del cicle Fet a Mataró amb la presència de representants d’algunes de les 7 companyies que enguany hi participen.

 

A finals del 2010 va obrir les portes Can Gassol Centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró amb l’objectiu d’esdevenir un espai d’aixopluc per els creadors tant de la ciutat, com d’arreu del país. Amb els anys, l’espai s’ha anat consolidant i ha esdevingut de laboratori d’espectacles que posteriorment s’han estrenat a diferents festivals, com és el cas del Grec i de la Fira de Teatre de Tàrrega.

 

El cicle Fet a Mataró esdevé l’aparador per mostrar el treball que les companyies realitzen a Can Gassol, i enguany arriba a la tercera edició plenament consolidat i amb 7 propostes diferents. Del 27 de setembre al 20 de desembre el centre de creació mataroní acollirà espectacles de diverses disciplines escèniques i artístiques, que van des del teatre de text a espectacles que combinen circ i art amb sorra, dansa i propostes multidisciplinàries.

 

Una bona part dels espectacles que es podran veure són de companyies recentment nascudes o que porten poc temps en el camp professional i estan lluitant per crear-se un espai en l’escena catalana. És el cas del Grup Mu/da que encetarà el cicle (27 de setembre) amb la seva primera obra, “Proporcions perdudes”, un espectacle que combina dansa, música i paraula. També s’estrena la productora de cinema mataronina Escena 0, que el dia 28 de setembre presenta el curtmetratge “Llum d’estiu”, rodat a Mataró.

 

Altres companyies estan traient el cap després de començar el seu procés creatiu a la ciutat. És el cas de la productora Factea Produccions que estrenen la seva segona obra “Meitat i Meitat”, dirigit per Moisès Maicas (25, 26 i 27 d’octubre). També continua creant a Mataró Martí Soler, de la companyia Daraomai, que el dia 12 d’octubre presenta l’assaig obert del que serà el nou treball “Vals-Blessé (E). L’espectacle està coproduït per Cirque O- Xarxa transpirinenca i compta amb el suport a la direcció de Blai Mateu.

 

El “Fet a Mataró” d’enguany té un marcat accent mataroní ja que a tots els treballs que s’hi exhibiran hi participen artistes de la ciutat. És el cas de Toni Grané i la coreògrafa Núria Serra que estrenen el 16 de novembre “Ballant Espriu”, dins els actes de celebració del centenari del naixement del poeta. El mataroní Joan Català s’ha ajuntat amb la belga Iris Heitzinger per treballar “Caída libre”, un espectacle de dansa, circ, veu i gest que es representarà el 15 de desembre.

 

Tot els espectacles es podran veure a Can Gassol, a excepció de “Per un desig”(20 i 21 de desembre), nou espectacle de la companyia Ytuquepintas, que farà dues funcions al Teatre Monumental de la seva particular mescla d’art creatiu amb sorra, música en directe i elements de circ. La companyia mataronina, que l’hivern passat va presentar al Teatre Monumental el seu darrer espectacle, vol consolidar-se a Mataró en la proposta de Circ de Nadal com fan altres poblacions del país.