Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La visió jurídica del dret a decidir centra la conferència institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Escoltar

La visió jurídica del dret a decidir centra la conferència institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Santiago Vidal, magistrat de l’Audiència de Barcelona, protagonitza l’acte

“Dret a decidir, una visió jurídica” és el títol de la conferència que oferirà Santiago Vidal i Marsal, magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona, dilluns 9 de setembre. L’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya tindrà lloc a les 20 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament i està organitzat per l’Ajuntament i Òmnium Cultural.

 

El programa d’actes de la Diada comença, però, el proper dissabte 7 de setembre, amb una Ballada de sardanes amb la Cobla Iluro, a les 19 h, a la plaça de Santa Anna. L’acte està organitzat per l’Ajuntament i hi col·labora la Federació d’Entitats Sardanistes i Dansa Tradicional Catalana.

 

El programa inclou també tres actes que tindran lloc el mateix dimecres Onze de Setembre. En primer lloc, a les 9 h des de l’Espai firal del Parc Central es donarà sortida a la XIX Cursa popular Intersport Mataró. L’esdeveniment esportiu està organitzat per Intersport Mataró-Ronda 43 i Centre Atlètic Laietània, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

 


A les 10.30 h tindrà lloc l’Ofrena Floral institucional i de les entitats davant el monòlit erigit en homenatge a tots els defensors de les llibertats nacionals de Catalunya, a la plaça de Rafael Casanova, situada a l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch. Aquest any està previst que la primera ofrena la protagonitzi el consistori, i vagi seguida dels rams i discursos de les entitat i col·lectius d'àmbit ciutadà, sindicats i partits polítics. L’acte comptarà, com l’any passat, amb l’actuació del Cor Madrigalista de Mataró.


 

Per últim, a partir de les 18 h tindran lloc els Tallers de cultura popular, que ja es van estrenar per la Diada de l’any passat i que enguany canvien d’escenari per traslladar-se al passeig marítim. Organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de diferents entitats i associacions de cultura popular i tradicional de Mataró.