Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les activitats de la Trobada de la Federació Catalana dels Tres Tombs comencen avui

Escoltar

Les activitats de la Trobada de la Federació Catalana dels Tres Tombs comencen avui

Serà la trobada més multitudinària amb més de 100 carros i 300 cavalls



Mataró serà el proper 5 de maig la capital catalana dels Tres Tombs. Des d’avui divendres es podrà veure al centre comercial Mataró Parc dos dels carros que sortiran a la trobada. Un és una galera, un carro de pagès carregat de sacs, i l’altre és la novetat que la Germandat Antiga de Sant Antoni Abat de Mataró presenta enguany: el carro de la barca. Els carros estaran exposats fins al divendres 3 de maig i dissabte 4 s'instal·laran a la plaça de Santa Anna. 




Aquest nou carruatge arriba amb una història darrera. Antigament quan una família estrenava barca es carregava damunt un carro que, en processó, es transportava fins al mar. Cap als anys 60 el camp es va mecanitzar i molts d’aquests transports van acabar cremats. L’Andreu Lluch i en Pere Gené de la germandat mataronina sabien on eren enterrats els ferros d’un d’aquests carros i el van recuperar. Després d’un any de feina s’ha reconstruït el carro que porta una barca a sobre. Aquest s’estrenarà pels carrers de Mataró el 5 de maig i a partir d’aquí serà un dels integrants de la comitiva que visitarà els diferents pobles de Catalunya a partir de l’any vinent.

 

La gran festa que tanca el calendari festiu dels Tres Tombs a Catalunya se celebrarà a Mataró amb més de 100 carros i 300 cavalls de 66 pobles de Catalunya, una trobada que es preveu que sigui la més multitudinària de les que s’han celebrat fins ara. La trobada està organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Mataró, la Germandat Antiga de Sant Antoni de Mataró i la Federació Catalana dels Tres Tombs.

 

 

Recorregut i programa d’activitats

 

Els integrants de la comitiva faran un recorregut ampliat respecte a l’habitual. La sortida serà a les 11.30 h al Parc Central i continuarà pel Camí de la Geganta, plaça de Granollers, ronda de Leopoldo O’Donnell, Camí del Mig, ronda d’Alfons XII, Camí Ral La Mercè, plaça de Santa Anna, plaça de l’Ajuntament i La Riera. Degut a la gran distància del recorregut, i com és tradició en les trobades nacionals, enlloc de fer els tres tombs característics se’n faran dos. A l’alçada de l’Ajuntament hi haurà la tribuna amb les autoritats i serà el punt on es posarà la llaçada a la bandera per part de les prop de la seixantena de poblacions participants.

 

Al voltant de la trobada s’ha vestit un programa d’actes diversos per a tota la família que comença avui amb la mostra dels dos carruatges antics al Mataró Parc. El programa inclou hores del contes, la Fira Mercat de Sant Ponç, la XVIII Fira de Dibuix i Pintura amb parades a La Riera, la plaça de Santa Anna i La Rambla, ballada de sardanes, passejades amb ruc, Missa de Sant Antoni, concurs fotogràfic i mostra fotogràfica a Can Palauet.

 

Amb motiu de la Trobada dels Tres Tombs, diferents establiments de la ciutat s’afegeixen a la festa. Així, els hotels de Mataró oferiran descomptes especials durant el cap de setmana del 4 al 5 de maig, els restaurants oferiran menús especials i les pastisseries elaboraran la tradicional ferradura de Sant Antoni de pasta de full o massapà.