Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Biblioteques de Mataró engeguen un nou projecte de formació en noves tecnologies

Escoltar

Les Biblioteques de Mataró engeguen un nou projecte de formació en noves tecnologiesLes biblioteques públiques Pompeu Fabra i Antoni Comas, integrades a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, ofereixen des del passat mes de juny sessions d’iniciació en l’ús de l’ordinador, la navegació per Internet i el correu electrònic, dirigit a persones amb pocs coneixements d’informàtica. 


 

Es tracta de microcursos de 4 hores, amb grups reduïts i molt pràctics. Actualment s’ofereix:

 

. Informàtica nivell 1. Ús del ratolí i del teclat.

. Informàtica nivell 2. Escriptori de Windows. Creació i modificació d’arxius. Internet i correu electrònic.

. Píndoles temàtiques: Xarxes socials. Correu electrònic. Vídeo i música per Internet. Retoc d’imatges.

 

Les sessions s’imparteixen de dilluns a divendres, als matins a la biblioteca Pompeu Fabra i a les tardes a la biblioteca Antoni Comas.

 

A més, en els propers mesos està previst fer sessions d’informació i suport per a la realització de les proves ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació) de la Generalitat de Catalunya, així com per esdevenir centre col·laborador on poder realitzar les proves.

 

Totes dues biblioteques disposen també des de fa uns dies de lectors de DNI electrònic per facilitar als ciutadans la realització de tràmits via telemàtica.

 

Actualment les Biblioteques de Mataró tenen 52 ordinadors amb un paquet bàsic d’ofimàtica i accés gratuït a Internet. Per la seva part, la biblioteca Antoni Comas disposa d’un espai multimèdia amb 11 ordinadors per a la realització d’accions formatives en grup i a totes dues biblioteques es poden gravar i imprimir documents. Les biblioteques tenen també accés Wi-Fi gratuït.

 

Per a més informació i per apuntar-se a les sessions d’iniciació, els interessats es poden adreçar als taulells d’informació de les dues biblioteques públiques de la ciutat.