Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les deixalleries de Mataró fan millores i posen en marxa un espai d’intercanvi i recuperació d’objectes

Escoltar

Les deixalleries de Mataró fan millores i posen en marxa un espai d’intercanvi i recuperació d’objectes

Els ciutadans ja poden sol·licitar la targeta i consultar els usos de la deixalleria via WhatsApp

Les dues deixalleries fixes del municipi estan introduint millores en les seves instal·lacions per augmentar la seguretat del recinte, facilitar el circuit de vehicles i posar en marxa un espai de recuperació i reutilització d’objectes.

 

L’alcalde, Joan Mora, i la regidora d’Obres, Serveis i Manteniment, Núria Calpe, han visitat aquest matí la deixalleria del carrer de Francesc Layret, 74, al polígon del Pla d’en Boet, on ja han finalitzat els treballs de millora. A la deixalleria del carrer de Galícia (La Llàntia) les obres estan encara en execució.

 

La millora de les instal·lacions està contemplada al contracte de gestió de les deixalleries com a condició a executar per l’empresa adjudicatària, L’Arca del Maresme EI, SLL.

 

Les millores consisteixen en:

 

- Tancament perimetral per minimitzar les entrades per robatori de material.

 

- S’ha habilitat el recorregut dels vehicles per facilitar el seu pesatge i s’ha instal·lat una nova caseta de control de les entrades.

 

- S’ha posat en marxa un nou espai d’intercanvi i recuperació d’objectes per facilitar la reutilització com a pas previ a la deixalleria. Tots els usuaris de la deixalleria podran dipositar els objectes que encara siguin útils i es puguin reaprofitar (roba, petits electrodomèstics, material esportiu, mobles, etc.). Aquests objectes quedaran exposats i un altre usuari, utilitzant la targeta de la deixalleria, els podrà agafar si vol i/o deixar-ne d’altres.

 

 

Fins a un 15% de bonificació en la taxa de la brossa

 

L’Ajuntament va posar en marxa l’any passat una targeta d’usuari que registra els usos que cadascú fa de les dues deixalleries municipals fixes o de la deixalleria mòbil. La targeta es va distribuir a les empreses i comerços que tenen contractat el servei de recollida de la brossa comercial amb l’Ajuntament (prop de 6.300) i es va posar a disposició de tots els ciutadans, que la poden demanar gratuïtament.

 

Els ciutadans es poden beneficiar de bonificacions de fins a un 15% de la taxa de la brossa domiciliària en funció dels usos de la deixalleria que han fet durant l’any anterior. Aquests usos queden registrats a la targeta d’usuari.

 

Fins ara s’han distribuït 3.636 targetes a ciutadans (1.258 durant el 2012 i 2.378 de gener a novembre de 2013). La targeta es pot demanar presencialment a les oficines d’atenció ciutadana, per Internet mitjançant el web municipal i ara també enviant un WhatsApp a l’Ajuntament (606 61 43 07).

 

Els usuaris poden comprovar en qualsevol moment, a través d’una aplicació del web municipal, el nombre d’usos que tenen enregistrats i, per tant, calcular la bonificació de la que poden ser objecte l’any següent a la taxa de la brossa. També poden fer aquesta consulta via WhatsApp.

 

Aquest any 226 rebuts s’han beneficiat de bonificacions a la taxa de la brossa per l’ús de les deixalleries. En concret, 188 han tingut una bonificació del 5%, 25 una subvenció del 10% i 13 una subvenció del 15%. En conjunt, l’import subvencionat per l’Ajuntament per aquest concepte ha estat de 1.511,91 €.