Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Dissantes convoquen tothom al nou Parc Central per ballar a ritme del “Jo sóc com tu” de D’Callaos

Escoltar

Les Dissantes convoquen tothom al nou Parc Central per ballar a ritme del “Jo sóc com tu” de D’Callaos

Avui, dissabte 20 de juliol, és el dia de Les Dissantes, una jornada especial d’activitats incloses en en el programa de la Festa Major, Les Santes, per difondre entre la ciutadania què fan i com viuen les persones amb discapacitat intel·lectual.

 

 

 

Les Dissantes formen part del projecte Santi, un personatge creat el setembre del 2012 per la Fundació El Maresme pro persones amb disminució psíquica. En Santi, que simbolitza la il·lusió i l’esforç col·lectiu, es veteisx aquests dies de Robafaves, el Gegant de Mataró, i surt a gaudir dels actes al carrer.

 

 

 

El plat fort de les Dissantes és la flashmob convocada a les 20 hores al nou Parc Central, per enregistrar un vídeo col·lectiu on tothom balli la coreografia dissenyada amb la cancó “Jo sóc com tu”, composada pel grup D’Callaos. Qui estigui interessat en aprendre la coreografia de la flashmob ho pot fer a través del web www.ensanti.cat. Hi ha un munt de famosos i entitats de la ciutat que ja ho han fet, cosa que es pot veure al canal Youtube.

 

 

 

Les activitats són gratuïtes, però durant tot el dia estan a venda samarretes i objectes d’en Santi, els beneficis dels quals aniran destinats íntegrament a projectes per a persones amb discapacitat intel·lectual.

 

 

 Programa oficial de les DISSANTES


. De 18 a 20 hActivitats, jocs infantils i familiars.Espai on gaudir de diferents tallers i activitats enfocats als més petits. També hi ha “Espais de la diferència”, on els més petits poden experimentar en primera persona i posar-se a la pell d’una persona amb alguna discapacitat: visual (experimentaran amb el tacte), auditiva (aprendre a lletrejar el seu nom amb llenguatge de signes) i motòrica (aprendre a anar en cadira de rodes dins d’un laberint inflable i una prova d’eslàlom).. De 18 a 19.15 h“Els Mabsutins”. Durant una hora el grup de pallassos Mabsutins alegra als petits amb l’espectacle “El nas arrelat”, ple de bromes i números de circ.. 18.30 h

 

 

 

“De toc a toc”. Diversos grups de percussió recorren els carrers de la ciutat per animar la gent a sumar-se a la festa al nou Parc Central, on hi haurà una gran batucada. Els Bombulòbrum surten des de davant de l’Ajuntament, Luta Sem Pausa des del passeig de Carles Padròs, Tribubukada del carrer de Marià Ribas i Boetukada des de la plaça d’Occitània.

 . 20 h“Flashmob de les Dissantes” amb la cançó “Jo sóc com tu” de D’Callaos. A la parada de productes d’en Santi que hi haurà es pot comprar la samarreta per a la flashmob.. 20.30 hRifa solidària. Grans figures de l’esport han col·laborat en aquesta rifa solidària: la samarreta signada pels jugadors del primer equip del Barça de futbol; samarreta signada per Ricky Rubio del seu equip actual de l’NBA; la samarreta i pilota signades pels jugadors de bàsquet de La Penya; la samarreta i pilota signada pel Barça Regal... són només alguns dels esportistes que han volgut col·laborar en aquesta rifa. Durant aquest dia (anticipadament en les oficines de la mateixa Fundació El Maresme de la plaça dels Bous, 3-5), es poden comprar les butlletes d’aquesta rifa solidària.

 

 

 

. 22.30 hConcerts al Parc Central de Momen + D’Callaos + Bongo Botrako, organitzats per la Fundació El Maresme i l’Ajuntament de Mataró. Obre el concert el grup maresmenc Momen y la Banda Tarumba, un grup de rumba urbana i flamenc les lletres del qual parlen de la realitat del carrer i d’històries quotidianes. Cap a mitjanit actuael grup D’Callaos, format per músics procedents del pop, el rock, el jazz, el punk i la música llatina, influenciat per tots aquests estils però especialment pel flamenc. El grup s’ha implicat en aquest projecte compromès amb la integració de les persones amb discapacitat i ofereix una gran sorpresa musical durant l’actuació. Bongo Botrako és un jove grup que desprèn alegria i energia, amb un directe contundent i una mescla d’estils musicals que abasta la rumba, el reggae, l’ska i el punk, amb lletres que reflexionen sobre temes socials i sentiments entre persones i pobles. La nit acaba amb sessió de discjòquei.