Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull la XXIII Trobada de Grups de Teatre Amateur de Catalunya

Escoltar

Mataró acull la XXIII Trobada de Grups de Teatre Amateur de Catalunya

Es farà aquest cap de setmana amb la participació d’unes 200 persones de 30 grups de teatre

El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez; els membres de la Coordinadora de Grups de Teatre Amateur del Maresme, Lluïsa Soriano i Quim Buquet, i el representant de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Josep Maria Porta, han presentat aquest matí el programa d’actes de la trobada que enguany acull Mataró.


 

Prop de 200 participants de 30 grups de teatre amateur del país conviuran els dies 5 i 6 d’octubre en la XXIII Trobada que es dedicarà a la vil·la romana d’Iluro. Teatre i història es donaran de la mà amb dos dies plens d’activitats per als participants i amb alguns actes oberts a la ciutat. Els visitants podran gaudir de diferents visites guiades a espais emblemàtics de Mataró i conèixer el passat romà a la vil·la romana de Torre Llauder.

 

Dissabte a les 18.30 h al Teatre Monumental es podrà veure l’obra “La Ratera” amb entrada gratuïta.

 

Diumenge hi haurà dues activitats més: al matí es farà una representació itinerant de l’“Auca del Plem” de Salvador Espriu, sumant-se així a la celebració del centenari del naixement del poeta. L’espectacle està dirigit per Carles Maicas i compta amb la participació de diferents actors de grups de Mataró i el Maresme i oferirà petites accions de l’Auca a quatre punts de la ciutat: cruïlla entre el carrer de Gravina amb el carrer de Sant Agustí, plaça de Santa Anna, plaça de Santa Maria i davant l’Ajuntament. Des de les 9.30 fins les 12 del migdia els visitants podran anar escoltant els actors que hi haurà a cada punt.

 

A les 12 h a la Sala Cabanyes es farà una taula rodona sobre el pas de teatre amateur a la professionalització que comptarà entre d’altres amb els actors mataronins Joan Pera i Pep Plaza, la maresmenca Maria Rosa Serra, així com el dramaturg Toni Cabré.

 

Les jornades estan organitzades per la Coordinadora de Grups de  Teatre Amateur del Maresme amb el suport de l’Ajuntament de Mataró.