Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Mundial del Consumidor amb l’exposició “Consum: punt de trobada”

Escoltar

Mataró celebra el Dia Mundial del Consumidor amb l’exposició “Consum: punt de trobada”

Es podrà veure del 15 al 28 de març a la plaça de Santa Anna



La plaça de Santa Anna acull del 15 al 28 de març l’exposició itinerant “Consum: punt de trobada” de l’Agència Catalana del Consum. La mostra commemora el Dia Mundial del Consumidor que se celebra el 15 de març.


 

La inauguració es farà demà divendres 15 a les 17 h amb la presència de la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz, i el director de l’Agència Catalana del Consum (ACC) del Departament d’Empresa i Ocupació, Alfons Conesa.



L’exposició està formada per dos contenidors que dibuixen un recorregut dividit en cinc zones interactives i ofereix la possibilitat de conèixer l’estructura del consum a Catalunya. L’exposició permet també descobrir al visitant quins són els seus drets i deures com a persona consumidora, i intenta potenciar la vessant més crítica, reflexiva, responsable i sostenible del consum, amb l’objectiu d’educar el consumidor i aconseguir la seva autosuficiència en les relacions de consum. Aquests recorregut tindrà dos monitors/res que acompanyaran els visitants.


 

El 15 de març de 1962 el president nord-americà John F. Kennedy, en un missatge especial adreçat al Congrés del seu país, anunciava la proclamació de la Carta dels drets del Consumidor. És per això que a partir d’aquella data se celebra cada 15 de març el dia dels drets del consumidor.

 

La mostra ha itinerat per Barcelona, Lleida, Blanes i Sitges. Després de Girona, l’exposició recorrerà també les demarcacions de Tarragona i Terres de l’Ebre, i Maresme al llarg de l’any 2013.