Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Nadal amb “Assessors d’Il·lusions”

Escoltar

Mataró celebra el Nadal amb “Assessors d’Il·lusions”

Comença una segona edició de la campanya de promoció de ciutat solidària "Entre tots, el Nadal a punt"

L’Ajuntament de Mataró posa en marxa aquesta setmana la campanya de promoció de ciutat de Nadal, que manté l’estil i l’esperit solidari de l’any passat i amplia la participació amb fins benèfics de la Fundació El Maresme pro persones amb disminució psíquica. Catorze persones d’aquesta entitat es converteixen en “Assessors d’Il·lusions”, als quals se’ls pot preguntar què regalar i què fer per aquestes dates a la ciutat.


 

La campanya “Entre tots, el Nadal a punt” que l’Ajuntament va impulsar l’any passat i que va guanyar dos bronzes en la darrera edició dels Premis LAUS 2013, té la seva continuïtat gràcies a la col·laboració de la Unió de Botiguers i la implicació personal d’aquests “Assessors d’Il·lusions”, que han realitzat un taller de formació on han après el veritable sentit de regalar.Han redescobert el que ja sabien, que la il·lusió de regalar és més important que el valor del regal i que la màgia del Nadal és el regal que tots busquem.

 

A partir del proper cap de setmana se’ls podrà trobar als mercats i fires nadalenques i també en algunes botigues amb el jersei vermell que els acredita”. Seran els encarregats també de vendre el banderí solidari per fer a punt de creu, que val 2 € (5€ el pac de quatre).

 

Els anuncis de la campanya es basen en l’exercici final de la formació que van haver de fer els “Assessors d’Il·lusions”, on escollien un regal a un comerç local amb la intenció de regalar-li a un personatge famós: Andrés Iniesta, David Bisbal, Espertac Peran, Shakira, Pep Guardiola, Joaquin Sabina, Andreu Buenafuente, Cristian Galvez, Manuel Fuentes, Pablo Alborán, Tortell Poltrona, Igor Szpakowski, Joan Pera, i Pep Plaza.

 

A banda dels anuncis, la campanya promocional té un suport excepcional aquest any amb l’edició d’una guia que recull el programa d’activitats de Nadal, de la qual s’han editat 15.000 exemplars, de distribució gratuïta a equipaments municipals i zones comercials. El programa es podrà consultar també per Internet a través del minisite vineamataro.com.

 

 

Encesa dels llums de Nadal

 

Dissabte 30 de novembre, a les 19 hores, es farà l’acte inaugural de la campanya amb la tradicional encesa dels llums de Nadal dels carrers del Centre. Els carrers engalanats en aquesta ocasió són el carrer de Barcelona, la Baixada de les Escaletes, La Riera, el carrer de Sant Josep, El carrer de Sant Benet, el carrer de Santa Teresa, El Torrent, La Rambla i la plaça de Santa Anna.

 

 

Fira de Pessebres i ornaments de Nadal

 

Del 30 de novembre al 23 de desembre a la plaça de Santa Anna. On a part de vendre els tradicionals productes nadalencs s’hi desenvoluparan tallers sobre com fer ornaments, cupcakes o com muntar el pessebre, s’hi explicaran contes (alguns en anglès) i s’interpretaran nadales.

 

 

Fira Artesana de Nadal

 

Els dies 14, 15, 21, 22, 28 i 29 de desembre a la Plaça de l’Ajuntament, organitzada per l’Ajuntament i Expobox. Aquesta fira es trasllada des del recinte firal del nou Parc Central per concentrar-se en productes de qualitat fets majoritàriament per artesans de Mataró i la resta de la comarca.

 

 

Nadal al mercat de la plaça de Cuba

 

L’Associació de Venedors del mercat de la plaça de Cuba promou un sorteig de 100 carros de compra a través de la venda de butlletes a les parades entre el 3 de desembre i el 7 de gener i diverses activitats nadalenques, com un tall de cuina de plats nadalencs o de manualitats. A més el Patge Reial visitarà el mercat el 4 de gener. Dissabte 14 de desembre hi haurà tastet de la tradicional escudella de Nadal a la plaça Gran i, per primera vegada, es fa també aquesta escudellada a la plaça de Cuba.

 

 

Muntanya de neu-Pista de trineus

 

Del 6 de desembre al 7 de gener de 2014 a la plaça de les Tereses. De dilluns a diumenge, de 10 a 14 h i de 16 a 22 h. Organitzat per la Unió de Botiguers.

 

 

Parc d’Atraccions Infantil de Nadal

 

Del 22 de novembre al 13 de gener a La Rambla. Organitzat per la Unió de Botiguers. Cal demanar els vals per accedir-hi a les atraccions als comerços adherits.

 

 

Parc Infantil de Nadal Firamàgic

 

Del 7 de desembre al 6 de gener al recinte firal del nou Parc Central. Amb onze atraccions infantils, a les quals s’hi accedeix amb vals dels establiments de Bulevards de Mataró.

 

 

Carpa solidària de Nadal

 

Del 7 de desembre al 6 de gener al recinte firal del nou Parc Central. Una carpa de 300 m2 on es faran activitats, concursos, es recolliran cartes per al Pare Noel. Organitzat per Bulevards de Mataró.

 Activitats esportives

 

A part dels habituals torneigs nadalencs, enguany hi ha una cursa de Nadal el 25 de desembre, la Swimsilvestre el 28 de desembre, la Santi Silvestre Night Trail el 31 de desembre i la tradicional banyada de l’any 2014, l’1 de gener a les 12 de migdia a la platja del Varador.

 

 

Activitats culturals

 

Del complet programa d’activitats organitzades tant per l’Ajuntament com per diverses entitats de la ciutat, en destaquen aquestes quatre: el Concert de Nadal que tindrà lloc dissabte 14 de desembre a la Basílica de Santa Maria, a càrrec de la Coral Càrmina i The Hamfris Quartet (10 €); les Nadales al carrer, que tindran lloc dissabte 21 de desembre a càrrec de diferents grups de música tradicional de Mataró; el Caga Tió solidari, que organitza el 22 de desembre la Unió de Botiguers amb Càritas i el grup d’animació En Gres Cat; i el Concert de Nadal Dear Mr Sinatra, que organitzen l’Ajuntament amb la Big Band Jazz Maresme el 29 de desembre al Teatre Monumental.

 

 

Els Pastorets

 

Aquest espectacle musical de gran format en el que hi intervenen més de 300 persones es fa a la Sala Cabanyes entre el 22 de desembre i el 26 de gener de 2014. Enguany el dirigeix Ferran Camps amb la direcció musical de Genís Mayola i la coreografia de Heidi Consegal. Va ser declarat Patrimoni Cultural de la ciutat l’any 1981.