Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra l’Any Punsola i l’Any Espriu

Escoltar

Mataró celebra l’Any Punsola i l’Any Espriu

Cultura treballa conjuntament amb dues comissions les activitats a l’entorn del centenari del naixement dels dos poetesL’any 2013 se celebra el centenari del naixement de dos grans poetes catalans, Salvador Espriu i el mataroní Josep Punsola. Mataró commemorarà aquesta efemèride amb un any ple d’activitats al voltant de la figura dels poetes gràcies al treball de dues comissions i al suport logístic de l’Ajuntament de Mataró.


 

El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez; la representant de la Comissió Any Punsola, Roser Trilla, i el representant de la Comissió Any Espriu, Jaume Calsapeu, han presentat aquest matí a la Biblioteca Pompeu Fabra el programa d’actes de l’Any Punsola-Any Espriu. El programa però queda obert i està previst que al llarg de l’any s’hi afegeixin noves propostes.

 

El primer acte de la celebració de l’Any Punsola- Any Espriu serà el proper dijous 21 de març amb la conferència “Josep Punsola i Vallespí: ànima de poeta” a càrrec de Jaume Vellvehí, historiador i president del Grup d’Història del Casal, que es farà a les 20 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament. A partir d’aquí i fins a principis de l’any 2014 se succeiran diferents actes de les dues comissions amb xerrades, exposicions, rutes literàries i fins i tot un maridatge de poesia i vi, entre d’altres.

 

Els actes de la Comissió Any Espriu s’engloben dins els actes de la celebració de l’Any Espriu a nivell nacional. Sobre la figura del poeta i escriptor, nascut a Santa Coloma de Farners però amb família a Arenys de Mar, es faran conferències i exposicions, entre d’altres activitats.

 

Per la seva banda, els membres de la Comissió Any Punsola treballen per fer visible la rellevància del poeta mataroní dins de la història literària catalana. A banda de les diferents activitats que s’organitzaran al llarg d’aquest 2013, un dels principals objectius de la Comissió Punsola és aconseguir reeditar la seva obra completa, de manera que tothom que vulgui acostar-se a l’obra de Josep Punsola pugui trobar-la a les botigues.

 

Cada comissió treballa els seus actes a excepció del maridatge de vi i poesia que l’organitzen conjuntament. El dia 20 de juliol el Celler Castellví de Mataró acollirà aquesta experiència sota el títol “Trenant placideses” que combina lectures de poemes d’Espriu i Punsola amb tast de vi.

 

Les dues comissions estan integrades per diferents entitats de la ciutat. La comissió de l’Any Punsola està integrada per membres d’Òmnium Mataró-Maresme, LlegimiPiulem, Grup d’Història del Casal, Planeta Lletra, Club d’Opinió Jaume Llavina, Unió Excursionista de Catalunya, Llibre Viu, Cinema Rescat i Hotel Elèctric.

 

La comissió de l’Any Espriu està formada per membres de LlegimiPiulem, Òmnium Mataró-Maresme, Foment Mataroní, Sala Cabanyes i Club d’Opinió Jaume Llavina. En aquesta comissió també col·laboren membres del col·lectiu CAPS.A i de l’Escola Municipal de Música de Mataró.