Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró comença el curs escolar 2013-2014 amb més de 18.000 alumnes a escoles i instituts

Escoltar

Mataró comença el curs escolar 2013-2014 amb més de 18.000 alumnes a escoles i instituts

L’Escola Marta Mata estrena el nou edifici

Més de 18.000 alumnes comencen aquesta setmana el nou curs escolar 2013-2014 als centres d’educació infantil, primària i secundària de la ciutat.

 

El regidor d’Educació, Pere Galbany, ha presentat avui les dades referents al nou curs a l’Escola Marta Mata, que estrena nou edifici i pot aplegar així a tots els seus alumnes en les instal·lacions definitives.

 

 

Calendari escolar i horaris

 

Els nens matriculats a les escoles bressol municipal han començat el curs avui dilluns 9.

 

El dijous 12 de setembre començaran les classes per als alumnes de segon cicle d’educació infantil i educació primària. El divendres 13 serà el torn dels alumnes d’educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà.

 

L’inici de les classes als cicles formatius de grau superior, els ensenyaments de règim especial, les escoles oficials d’idiomes i els centres i aules de formació de persones adultes serà el dijous 19 de setembre.

 

El curs 2013-2014 tindrà un total de 176 dies lectius. Els festius de lliure disposició escollits pel Consell Escolar Municipal seran el dilluns 4 de novembre de 2013, el dilluns 3 de març de 2014 i el divendres 2 de maig de 2014.

 

Amb caràcter general, l’horari als centres d’infantil i primària, inclòs els d’educació especial, és de 9 a 12.30 hores i de 15 a 16.30 hores, amb l’excepció dels centres Germanes Bertomeu, Rocafonda, Tomàs Viñas i Torre Llauder, que mantindran la sisena hora.

 

En els centres públics que són titularitat del Departament d’Ensenyament es programaran, d’acord amb la dotació de recursos assignada i en horari escolar no lectiu, unes hores de suport personalitzat per a aquells alumnes que ho requereixin i segons els criteris establerts pel Departament.

 

 

Escoles Bressol

 

Hi ha 875 nens i nenes matriculats a les 9 escoles bressol municipal. A principis de setembre la direcció d’ensenyament ha obert un nou termini d’inscripció a les escoles, ja que en aquests moments hi ha una vintena de places vacants a determinades escoles i nivells (sobretot per a lactants).

 

La novetat aquest curs és que s’ha implantat una nova organització horària que permet a les famílies fer un horari més adaptat a les seves necessitats.

 

L’Espai Infants i Familia, adreçat a nens de 0 a 3 anys acompanyats de la seva família, reprèn l’activitat a les escoles bressol Tabalet i Rocafonda a partir del mes d’octubre, i s’amplia a dues noves escoles que són La Llàntia i Garrofers.

 

 

Centres d’infantil i primària

 

A Mataró hi ha aquest curs un total de 56 grups de P3, un menys respecte l’any passat. D’aquests, 32 grups estan a centres públics i 24 grups a centres concertats.

 

En total hi ha 12.946 alumnes d’infantil i primària (des de P3 fins a 6è curs), tot i que aquestes dades poden variar durant el curs en funció de la matrícula viva. Un 54,9% dels alumnes van a centres públics (7.108) i un 45,1% a centres concertats (5.838).  

 

La novetat més destacada és que ja està enllestit el nou edifici de primària de l’Escola Marta Mata, per la qual cosa el centre funciona completament a la nova ubicació. Enguany arriben fins a 4t de primària, amb un total de 14 grups i 329 alumnes.

 

L’Escola Marta Mata va començar a funcionar al curs 2007-2008 a l’edifici del l’Escola Antonio Machado. Després d’acabar les obres de l’aulari d’educació infantil, els alumnes de P3 a P5 van poder iniciar el curs passat ja al nou edifici, al carrer d’Aristòtil, i ara es posen en marxa la resta d’espais i instal·lacions de l’escola.

 

 

Centres de secundària

 

Hi ha un total de 45 grups de 1r d’ESO, 19 d’ells a centres públics i 26 grups a centres concertats.

 

Els alumnes matriculats a secundària obligatòria (de 1r a 4t d’ESO) a Mataró són 5.337, dades que poden variar en els pròxims dies en funció de la matrícula viva i dels exàmens de setembre. Els centres públics tenen 2.259 dels alumnes (42,3%) i els concertats 3.078 (57,7%).

 

Com a novetat, l’Institut Alexandre Satorras implanta aquest curs la jornada intensiva que ja feien els instituts Miquel Biada, Damià Campeny, Puig i Cadafalch i Pla d’en Boet.

 

 

Centres de formació de persones adultes

 

Els centres de formació d’adults oferten 2.400 places. La matrícula encara s’està tancant aquests dies.

 

 

Programes de Qualificació Professional Inicial

 

Els PQPI compten amb 205 places ofertades a Mataró, pendents de matrícula definitiva aquest mes de setembre.

 

 

Escola Municipal de Música de Mataró

 

L’Escola Municipal de Música comença les classes el 23 de setembre. Del 16 al 20 de setembre es faran reunions informatives per als nous alumnes. En total, l’EMMM oferta 725 places.

 

Les diferents seus de l’escola estan ubicades a:

 

Formació instrumental: Escola Anxaneta, Escola Angeleta Ferrer, Escola Rocafonda, Escola Antonio Machado, Escola Peramàs (nova seu).

 

Formació no instrumental:

 

-         Cor: Escola Anxaneta , Institut Miquel Biada

 

-         Orff: Escoles Rocafonda, Camí del Mig, Angeleta Ferrer i Anxaneta

 

-         Música i moviment: Escoles Angeleta Ferrer, Anxaneta, Antonio Machado, Camí del Mig, Cirera, Germanes Bertomeu, Joan Coromines, Josep Manuel Peramàs, Maria Mercè Marçal, Meritxell, Montserrat Solà, Rocafonda, Santa Anna, Torre Llauder i Valldemia

 

L’oferta educativa de l’escola completa l’àmbit de la formació complementària: inclou assignatures de llenguatge musical, harmonia, consciència auditiva, improvisació i el programa específic de preparació de les proves d’accés al Grau Superior de música

 

Com a novetat d’aquest curs es posen en funcionament dues noves seus, una a l’Escola Peramàs i una altra a l’edifici de primària de l’antiga escola Menéndez y Pelayo, mentre que l’Institut Miquel Biada ha deixat de ser seu de l’EMMM.

 

 

Centre de Formació Permanent Tres Roques

 

Aquest primer trimestre s’oferten 67 cursos i tallers, així com exposicions i d’altres activitats com les tertúlies amb escriptors. Les inscripcions es poden formalitzar del 2 al 15 de setembre, i l’inici dels cursos serà el 28 de setembre. En total s’oferten 1.021 places.

 

La nova proposta de programació s’encamina, en primer nivell, a la preparació dels usuaris tan a nivell competencial com professionalitzador cap al món laboral. En un segon nivell ho fa cap a capacitats i coneixement aplicables a la quotidianitat familiar i del dia a dia, i en últim lloc cap a l’ampliació cultural.