Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el 73è aniversari de la mort de Lluís Companys

Escoltar

Mataró commemora el 73è aniversari de la mort de Lluís Companys

El Saló de Sessions de l’Ajuntament acull una conferència del catedràtic d’història Pere Ysàs

Mataró commemora avui, 15 d’octubre, el 73è aniversari de la mort de Lluís Companys, president de la Generalitat de Catalunya afusellat pel règim franquista. L’homenatge de la ciutat l’integren la tradicional ofrena floral davant el monument a Companys, seguida d’un acte acadèmic. Els actes estan organitzats per l’Ajuntament i Òmnium Mataró-Maresme.

 

A les 19h tindrà lloc l’Ofrena floral davant el monument a Lluís Companys, situat a l’avinguda que porta el seu nom. Aquest any hi participarà l’Escola Municipal de Música de Mataró, que acompanyarà les ofrenes de partits i entitats i l’ofrena institucional amb peces musicals de “Bransle de la Royne”, del compositor i organista alemany Michael Praetorius.

 

A les 20h, el Saló de Sessions de l’Ajuntament (La Riera, 48) acollirà l’acte institucional, que serà presidit per l’alcalde, Joan Mora, i el president d’Òmnium Mataró-Maresme, Antoni Pous. Es tracta d’una conferència a càrrec del catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona Pere Ysàs, que porta per títol “L’esquerra després de Companys; l’esquerra antifranquista”.

 

La conferència es podrà seguir en directe per Internet des del web municipal, www.mataro.cat. La retransmissió es fa en streaming gràcies a la col·laboració de la Xarxa Audiovisual Local i m1tv. Per visualitzar correctament el vídeo cal disposar del programa Flash Player.