Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia Oficial de la memòria de l’Holocaust i la prevenció dels crims contra la humanitat

Escoltar

Mataró commemora el Dia Oficial de la memòria de l’Holocaust i la prevenció dels crims contra la humanitat

Prop de 100 persones assisteixen a l’acte

L’alcalde, Joan Mora, ha presidit avui diumenge 27 l’ofrena floral amb motiu del Dia Oficial de la memòria de l’Holocaust i la prevenció dels crims contra la humanitat. L’acte ha tingut lloc a les 12h al passeig de Carles Padrós, davant el monument “Intolerància” i hi han assistit prop d’un centenar de persones.

 

Com a novetat respecte a anys anteriors, l’acte s’ha iniciat amb un parlament a càrrec de la historiadora Margarida Colomer en nom del Grup de Recerca de la Memòria Històrica, que ha recordat que hi va haver 2.000 deportats catalans als camps de concentració nazi, 100 d’ells mataronins. Colomer ha destacat la importància de “recordar i honorar les víctimes”, però també ha fet una crida “a actuar per conquerir les nostres llibertats amb respecte envers els altres com a membres de la Humanitat que tots som”.

 

L’acte ha continuat amb una intervenció de l’alcalde, que ha remarcat que “tenim el deute moral de recordar” les víctimes. Després ha tingut lloc la lectura dels noms dels 26 maresmencs que van estar als camps d’extermini, mentre diferents entitats i partits polítics realitzaven les seves ofrenes florals a títol individual. En concret, hi ha participat Amical Mauthaussen, el Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró, i els partits CiU, PSC-PM, PPC, ICV-EUiA, i CUP. L’última ofrena ha estat la institucional, en nom de tot el consistori, presidida per l’alcalde.

 

L’acte ha comptat amb l’acompanyament musical per part d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Mataró, que han interpretat les peces “Fantasia”, de Senfl, i “Autum Leaves”, de Joseph Kosma.