Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró compta amb un nou Pla director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament

Escoltar

Mataró compta amb un nou Pla director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament

Les seves línies d’actuació es basen en promoure els Objectius del Mil·leni

La Junta de Govern Local que va tenir lloc dilluns va aprovar el nou Pla director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament 2013-2016. El text aprovat s’adequa a la realitat actual i a les noves necessitats i reptes. El Ple de desembre en donarà compte.


 

El Pla director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament 2013-2016, que pren el relleu al que es va aprovar el 2006, es basa en els Objectius del Desenvolupament del Mil·leni, acord que l’Ajuntament va aprovar per unanimitat en el Ple de setembre de 2005, per tal de què es promoguin en les seves línies d’actuació:

 

. Eradicar la pobresa extrema i la fam

. Assolir l’educació primària universal

. Promoure la igualtat de gènere

. Reduir la mortalitat infantil

. Millorar la salut materna

. Combatre la sida, la malària i altres malalties

. Incentivar el desenvolupament sostenible

. Desenvolupar una aliança global per al desenvolupament.

 

El nou text fixa per primera vegada objectius específics i estratègics concrets amb la finalitat de millorar l’eficàcia de l’ajuda, que podrà ser avaluada al final del període. També potencia l’educació per al desenvolupament, és a dir, la realització d’activitats de sensibilització.

 

El nou pla s’ha estructurat de manera que cada any es planifiquin les actuacions a desenvolupar-se i al final de l’any avaluar-les.

 

El document també incorpora la possible participació d’altres actors així com també que l’Ajuntament participi en xarxes i plataformes de treball conjuntes amb altres municipis.

 

El Pla director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament 2013-2016 és el resultat d’un procés de reflexió i participació dels membres del Consell Municipal de Solidaritat Cooperació i Convivència, amb el qual es renova el compromís de treballar per mantenir i ampliar la política pública de cooperació municipal catalana per tal de ser coherents amb la voluntat solidària del municipi.