Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró desactiva el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per la recuperació de les temperatures

Escoltar

Mataró desactiva el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per la recuperació de les temperatures

Una mitjana de 7-8 persones han pernoctat cada nit a l’alberg de Creu Roja

L’Ajuntament de Mataró ha desactivat aquest matí el Pla Bàsic d’Emergències Municipal (PBEM) davant la recuperació de les temperatures. La passada nit les mínimes no han baixat dels 0º C a la ciutat.

 

El PBEM es va activar en situació d’alerta el divendres 22 de febrer. Tot i que dissabte va nevar a les parts altes del municipi, durant l’episodi de descens de les temperatures no s’han produït incidències destacables.

 

Els serveis municipals i entitats implicats van dur a terme les accions preventives determinades pel Protocol d’actuació per baixes temperatures, com distribuir sal en els accessos a l’Hospital, al centre comercial Mataró Parc i a les urbanitzacions de la part alta de la ciutat; tancar el reg municipal i les fonts ornamentals i fer trucades de seguiment a les persones més fràgils i vulnerables (principalment gent gran que viu sola i pateix malalties).

 

L’alberg d’acollida de Creu Roja (carrer de l’Energia, 11) ha estat obert des de la nit de dissabte i fins avui perquè hi pernoctessin persones sense sostre. Han pernoctat a les instal·lacions una mitja de 7-8 persones cada nit. Aquest servei es presta en el marc del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i Creu Roja.

 

 

Episodi de vent i pluges

 

Malgrat que s’ha desactivat el PBEM davant la recuperació de les temperatures, es preveu que en els propers dies afecti Catalunya un episodi meteorològic de vent, fort onatge i pluges generalitzades. La Generalitat ha activat en alerta el Pla Inuncat per la possibilitat de forts aiguats.

 

Segons el servei meteorològic del Consell Comarcal del Maresme, Meteomar, a partir de demà dijous es preveuen ventades i precipitacions moderades a la comarca, que poden ser localment abundants el divendres 1 de març.