Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró destina 1,5 milions d’euros a obres de millora i manteniment de la via pública

Escoltar

Mataró destina 1,5 milions d’euros a obres de millora i manteniment de la via pública

El primer projecte inclou 14 intervencions a diferents punts de la ciutat i una trentena de reparacions puntuals de paviment

Mataró invertirà un 43% dels ajuts econòmics adjudicats per la Diputació de Barcelona a través del Pla de Concertació de la Xarxa de Governs Locals (2012-2015) a realitzar actuacions de millora i manteniment de la via pública. S’hi destinaran 1.564.000 € i està previst que les primeres actuacions comencin a principis d’any.

 

El passat estiu l’Ajuntament va aprovar el projecte per dur a terme el primer paquet d’actuacions, que s’adjudicarà en les properes setmanes. La proposta d’obres es va presentar prèviament als diferents consells territorials municipals, òrgans de participació ciutadana on s’han consensuat les actuacions més urgents.

 

Aquest primer projecte inclou 14 intervencions destacades:

 

- Consolidació del mur existent a l’avinguda del Corregiment de Mataró, entre el carrer de Terrassa i la ronda de Mossèn Jacint Verdaguer

- Arranjament de la vorera de l’avinguda del Maresme, entre el carrer de Juan José Navarro i la ronda de Joan d’Àustria (alçada passatge de l’Aliança)

- Pas elevat de la cruïlla entre els carrers d’Altafulla i de Sant Joaquim

- Ampliació de la vorera del carrer de Llauder als entorns de l’escola Divina Providència

- Remodelació dels parterres a la plaça de la Muralla

- Reforç de la calçada dels carrers de la Garrotxa, del Vallès, de Carlemany i de València

- Ampliació de la vorera del Camí Ral, en el tram entre els carrers de Sant Agustí i de Sant Antoni

- Pavimentació de la plaça ubicada al carrer de Lloret de Mar

- Reforç de la calçada de la ronda de Sant Oleguer, en el tram entre la riera de Figuera Major i el carrer d’Amadeu Vives i Roig

- Reforç de la calçada als entorns del Cementiri dels Caputxins

- Pavimentació de la vorera de la plaça de Ramon Arabia i Solanas

- Ampliació de vorera a la ronda de la Cerdanya, als entorns de l’escola Sant Josep

- Pas elevat a la cruïlla dels carrers de Salvador Espriu i de Josep Maria de Segarra

- Pas elevat a la cruïlla dels carrers de la Verge de la Fuensanta i de la Verge de las Maravillas

 

A part d’aquestes actuacions, es preveu fer 31 reparacions puntuals de la calçada a diferents punts més de la ciutat, com la ronda de Francesc Macià, el carrer de Mossèn Josep Molé o la carretera de Mata.

 

El conjunt d’obres aprovades tenen un pressupost de 491.200 € (IVA inclòs). Està previst que els treballs comencin al gener i tinguin una durada de 4 mesos.

 

 

Més obres per valor d’1 milió d’euros al 2014

 

A banda de les obres ja planificades, al 2014 s’adjudicaran i executaran nous treballs de millora de la via pública per més d’1 milió d’euros.

 

En concret, es preveu destinar 922.800 € a renovació i reparació de paviments –després de recollir també les propostes dels consells territorials per determinar quines actuacions són prioritàries–, i 150.000 € a finançar el 25% del cost total previst del projecte de reurbanització del carrer de Cuba i la plaça de les Tereses.

 

La darrera gran inversió a la ciutat en obres de manteniment i millora de la via pública es va fer al 2009, quan s’hi van destinar també 1,5 milions d’euros, llavors a càrrec del Fons Estatal d’Inversió Local.

 

 

Actuacions puntuals de manteniment

 

A banda de les inversions previstes, de gener a setembre d’aquest any el Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament ha fet 1.116 reparacions puntuals a carrers i places, sobretot per treballs urgents de manteniment de paviments, que han tingut un cost aproximat de 350.000 € en conjunt.

 

Al 2012 es van fer un total de 1.842 reparacions puntuals, i van suposar una despesa de mig milió d’euros.

 

També Aigües de Mataró realitza durant l’any actuacions de reurbanització o reposició de paviments a la via pública en aquells carrers on duu a terme obres de millora de les xarxes de clavegueram i aigua potable. Aquest any, la companyia municipal ha actuat o encara treballa a diferents carrers de Peramàs (avinguda de la Gatassa, Domènech Matheu, Lluís Moret, Fradera i Llanes, etc.), al carrer d’Úmbria, al carrer de Rafael Carreras, l’avinguda d’Amèrica i la carretera de Mata, entre altres.