Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró dóna la benvinguda a la nova Biblioteca Antoni Comas

Escoltar

Mataró dóna la benvinguda a la nova Biblioteca Antoni Comas

Ha estat una jornada festiva molt participada pels veïnsEls entorns de la Biblioteca Antoni Comas s’han omplert avui de veïns que han participat en la jornada festiva organitzada per inaugurar el nou equipament. La jornada ha comptat amb gegants, castellers, música, balls i contes i l’oportunitat de visitar per primera vegada les instal·lacions del que és la segona biblioteca pública de Mataró.


 

El programa d’activitats ha començat a les 10 h amb la sortida en cercavila de la Família Robafaves des de l’Ajuntament i fins a la biblioteca i a la mateixa hora s’ha iniciat una altra cercavila, que ha sortit de la plaça de Rocafonda, amb els gegants de Rocafonda, l’Esperança i Ciutat Jardí, Les Santes-Escorxador-El Palau i l’Havana que han anat acompanyats per personatges del món de la literatura, la música i el cinema i la música de Xarop de Canya.

 

La Colla Castellera Capgrossos de Mataró ha participat en la festa enlairant un pilar i quatre castells i ha finalitzat l’actuació amb tres pilars de quatre que han desplegat una banderola en la qual s’hi podia llegir la llegenda “Benvinguda Biblioteca Antoni Comas!”. Tot seguit la Família Robafaves ha fet el ball de quatre.

 

El moment de la inauguració oficial ha tingut lloc a les 12 h amb els parlaments. Ha donat la benvinguda la regidora d’Obres, Núria Calpe, i seguidament han pres la paraula el president de l’Associació de Veïns Les Santes-Escorxador, Enric González, en representació de la seva entitat i la resta d’associacions de veïns dels barris de Rocafonda i El Palau; la vídua d’Antoni Comas, filòleg, Dolors Lamarca; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell; i ha clos l’acte l’alcalde, Joan Mora.

 

Mora ha destacat en el seu parlament “que avui és un dia molt important per a la ciutat, la cultura, la memòria, la integració i la igualtat d’oportunitats”. L’alcalde també ha manifestat que amb la inauguració d’aquest nou equipament “fem justícia a dos mataronins: Antoni Comas i Melcior de Palau”. Mora ha afegit que “Mataró necessita una tercera biblioteca” i que a partir d’ara s’hi començarà a treballar. Ha acabat el parlament amb unes paraules de Salvador Espriu adreçades a Antoni Comas.

 

Després de la part més institucional de la jornada, les autoritats i els veïns han recorregut les noves instal·lacions de la biblioteca on han pogut apreciar i descobrir la transformació que ha patit l’edifici, que ha passat de ser l’antic escorxador de la ciutat a acollir la nova biblioteca pública.

 

Una de les novetats de la Biblioteca Antoni Comas, és la incorporació de la tecnologia RFID per a l’autopréstec. La tecnologia RFID (Ràdio Freqüència i Identificació) permet identificar els documents perquè els usuaris puguin fer ells mateixos de forma ràpida i senzilla les transaccions de préstec. L’alcalde, el conseller de Cultura i el president de la Diputació de Barcelona han estat els primers en fer-ne ús i comprovar la rapidesa i facilitat que proporciona aquest servei a l’usuari.

 

La festa ha continuat fins passades les 14 h amb contes, balls i música a càrrec de Xarop de Canya.