Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró es prepara per acollir la Trobada nacional dels Tres Tombs 2013

Escoltar

Mataró es prepara per acollir la Trobada nacional dels Tres Tombs 2013

La celebració es farà 5 de maig i hi haurà diferents activitats festives i culturalsEls dies 4 i 5 de maig Mataró es convertirà per primera vegada en la capital dels Tres Tombs. El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i el vocal de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Artur Garro, han presentat avui el programa d’actes de la Trobada de la Federació Catalana dels Tres Tombs 2013 que enguany arriba a la setzena edició. Els ha acompanyat en la presentació l’artista Parés de Mataró, que ha mostrat el goig dels Tres Tombs que ha creat expressament per a la celebració, i que s’entregarà com a obsequi a totes les poblacions que participaran a la Trobada.


 

Després de 5 mesos de celebracions de la festa de Sant Antoni Abat pels diferents pobles i ciutats de Catalunya, Mataró acollirà el dia 5 de maig la gran festa que tanca el calendari festiu dels Tres Tombs a Catalunya. Més de 100 carros i prop de 200 cavalls de diferents punts de Catalunya es reuniran a Mataró per celebrar aquesta festivitat que organitza conjuntament l’Ajuntament de Mataró, la Germandat Antiga de Sant Antoni de Mataró i la Federació Catalana dels Tres Tombs.

 

Els integrants de la comitiva faran un recorregut ampliat respecte a l’habitual. La sortida serà a les 11.30 h al Parc Central i continuarà pel Camí de la Geganta, plaça de Granollers, ronda de Leopoldo O’Donnell, Camí del Mig, ronda d’Alfons XII, Camí Ral La Mercè, plaça de Santa Anna, plaça de l’Ajuntament i La Riera. Degut a la gran distància del recorregut, i com és tradició en les trobades nacionals, enlloc de fer els tres tombs característics se’n faran dos. A l’alçada de l’Ajuntament hi haurà la tribuna amb les autoritats i serà el punt on es posarà la llaçada a la bandera per part de les prop de la seixantena de poblacions participants.

 

 

Activitats paral·leles

 

Al voltant de la Trobada de carros i cavalls del 5 de maig s’ha vestit un programa d’actes diversos per a tota la família. Aquests començaran ja el dia 26 d’abril amb la mostra de dos carruatges antics que s’instal·larà fins al 3 de maig al Mataró Parc. Els dies 29 i 30 d’abril les biblioteques Antoni Comas i Pompeu Fabra acolliran dues ‘Hora especial del conte’ amb narracions relacionades amb la festivitat de Sant Antoni i les tradicions ancestrals de la terra.

 

Durant el cap de setmana de la Trobada ,Mataró acollirà la Fira Mercat de Sant Ponç, la tradicional fira de productes alimentaris elaborats artesanalment que es farà a la plaça de l’Ajuntament, així com la XVIII Fira de Dibuix i Pintura amb parades a La Riera, la plaça de Santa Anna i La Rambla. Dissabte 4 de maig els carruatges exposats al Mataró Part s’instal·laran a la plaça de Santa Anna.

 

Aquest mateix dia els més petits podran provar l’experiència de pujar damunt un ruc amb les passejades amb ruc que es faran a la plaça de les Tereses durant tot el dia. A la tarda del dissabte hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Premià, a les 19.15 h a la plaça de Santa Anna, i la Missa de Sant Antoni a les 20 h a la Parròquia de Sant Josep.

 

La fotografia serà un punt destacat del programa d’activitats de la Trobada mataronina amb un concurs d’instantànies de la festa i la mostra fotogràfica sobre els Tres Tombs que es podrà veure a Can Palauet del 4 al 12 de maig amb moments de la història de la festivitat provinents de l’Arxiu Carreras i de la donació de Ramon Pera a l’Arxiu Municipal de Mataró.

 

 

Mataró participa a la Trobada

 

Amb motiu de la Trobada dels Tres Tombs, diferents establiments de la ciutat s’afegeixen a la festa. Així, els hotels de Mataró oferiran descomptes especials durant el cap de setmana del 4 al 5 de maig, els restaurants oferiran menús especials i les pastisseries elaboraran la tradicional ferradura de Sant Antoni de pasta de full o massapà.