Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró i Cehegín ratifiquen l’agermanament i la seva unió durant les festes patronals de la localitat murciana

Escoltar

Mataró i Cehegín ratifiquen l’agermanament i la seva unió durant les festes patronals de la localitat murcianaL’alcalde, Joan Mora, va participar el passat cap de setmana en les festes patronals de Cehegín, ciutat murciana amb la que Mataró està germanada des de 1993.


L’alcalde de Cehegín, José Soria, va rebre dissabte als seus homònims de Mataró i Premià de Mar, convidats en visita oficial durant les festes patronals de la Virgen de las Maravillas.

 

Després d’assistir a la Missa Solemne en honor a la patrona de Cehegín a l’Església de Santa María Magdalena, els tres alcaldes van anar a l’Ajuntament, on es va celebrar la recepció i es van ratificar els agermanaments. Durant l’acte es va posar de relleu la importància de Cehegín per les dues localitats catalanes gràcies a que els cehegineros que van venir durant dècades i els seus descendents mantenen viva la memòria de la seva terra natal en els seus llocs d’adopció.

 

Joan Mora va agrair a José Soria la invitació d’anar a Cehegín per participar als actes de la Virgen de las Maravillas “perquè Mataró també és una ciutat molt sentida, amb molta devoció, perquè s'ha construït amb moltes cultures, una d'elles la cultura de Cehegín". Mora va fer referència als milers de cehegineros que viuen a Mataró, dels quals ha dit que "estic convençut que senten les dues realitats, una per origen i l'altra per les noves arrels, d'una manera que nosaltres hem d'honrar i mai ofendre ".

 

"Les relacions amb les dues ciutats són extraordinàries i em venia de gust moltíssim el que els seus alcaldes, que a més són amics, poguessin presidir una processó de la Verge de les Meravelles. Podem convidar a totes les festes i actes que vulguem, però no hi ha res més gran per a aquest poble que la processó de la nostra patrona", va dir l'alcalde de Cehegín, qui també va tenir unes paraules de record per a l'alcalde de Premià de Dalt, localitat també agermanada amb Cehegín.