Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura el passatge de Mariona Galindo i Lora

Escoltar

Mataró inaugura el passatge de Mariona Galindo i Lora

El vial porta el nom en homenatge a la castellera mataronina que va morir el 2006

El record de Mariona Galindo, la castellera mataronina que va perdre la vida el 2006 arran d’una caiguda alçant un castell a la plaça de Santa Anna durant la Diada Castellera de Les Santes, es farà més palès encara diumenge vinent en la inauguració d’un passatge de la ciutat que portarà el seu nom.


 

El passatge està situat al davant del local social de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró (carrer de Francisco Herrera, 59) que comunica per una rampa i unes escales amb els Jardins de l’Antic Escorxador. El nom del vial es va aprovar per unanimitat en el Ple de gener.

 

La inauguració oficial del vial s’iniciarà a les 11.30 h amb uns pilars d’homenatge que pujaran els Capgrossos de Mataró i tot seguit es farà el descobriment de la placa per part de l’alcalde, Joan Mora, i familiars de la Mariona. A la placa s’hi podrà llegir Passatge de Mariona Galindo i Lora; Castellera de la Colla Capgrossos de Mataró; Mataró, 1993-2006.

 

L’homenatge continuarà amb la intervenció del president de la Colla Castellera Capgrossos, Jordi Fornells; familiars i amics de la Mariona i clourà l’acte l’alcalde.

 

La inauguració finalitzarà amb l’actuació de la Festa del local dels Capgrossos en la qual intervindran els mataronins i una colla convidada.