Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró ja comença a treballar per Les Santes 2014

Escoltar

Mataró ja comença a treballar per Les Santes 2014

Ahir es va fer el primer Plenari i en breu començaran les diferents comissionsQuan falten 241 dies per l’inici de Les Santes 2014, ja s’ha començat a treballar en la preparació de la Festa Major. Ahir es va celebrar a Can Palauet el primer Plenari, l’òrgan que aplega a tots els participants voluntaris de la festa que treballaran a partir d’ara en diferents comissions per a la Festa Major de la ciutat que se celebra del 25 al 29 de juliol.


 

En aquesta reunió el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, va explicar les diferents comissions que es creen enguany, algunes obertes a la participació i d’altres més tècniques i restringides.

 

Pel que fa a les comissions obertes, hi ha la Comissió del Seguici que treballa amb actes com la Crida, Desfilada, Passada o l’Anada a la Residència i la Comissió d’Actes al carrer que treballa els actes amb un alt volum de voluntariat com és el cas de les Havaneres i rom cremat, Requisits de Festa Major, concert vermut i concert de Barram, entre d’altres.

 

La Comissió d’Imatge (que escull l’artista del cartell i el fotògraf d’enguany) i la Comissió de Música compten amb entesos en les matèries que representen diferents entitats de la ciutat i en les quals hi poden assistir membres escollits pel Plenari. En la reunió d’ahir es va decidir que Manuel Roca i Joan Sala fossin l’enllaç entre la Comissió d’Imatge i el Plenari, i Pau Benítez fes el mateix paper amb la de Música.

 

Hi ha tres comissions tècniques més que treballen la festa: la de Foc, formada per representants dels diferents grups de foc de la ciutat i que treballa en els actes com l’Escapada a negra nit, Castell de focs o la Tronada; la de Seguretat i la de Riscos en el consum que vetllen per la seguretat dels que viuen la festa.

 

Els interessats en participar en l’organització de la Festa Major es poden adreçar a la Direcció de Cultura (93 758 23 61 i cultura@ajmataro.cat).

 

El proper Plenari es farà el 27 de gener a les 20 h a Can Palauet i és obert a tothom.