Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró lidera un projecte de nous dispositius urbans de comunicació interactiva

Escoltar

Mataró lidera un projecte de nous dispositius urbans de comunicació interactiva

El desenvolupen les empreses Alooha i Clear Channel amb la col·laboració de CETEMMSA, TecnoCampus i l'AjuntamentLes empreses Alooha, amb seu al TecnoCampus Mataró-Maresme, i Clear Channel España van presentar ahir un projecte estratègic que té un pressupost de 600.000€ i que té com a objectiu desenvolupar nous dispositius urbans de comunicació interactiva (DUCi). Aquests nous suports de mobiliari urbà introduiran dos conceptes innovadors: el seu format digital exterior i la capacitat de comunicació amb l’Administració (i a la inversa). Aquests suports permetran un accés diari i generalitzat dels ciutadans a serveis avançats de comunicació, especialment en la seva relació amb les administracions.


L’objectiu final del projecte, que encaixa amb el que estableix l’Agenda Digital Europea i el Pla Avanza del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, és fomentar la comunicació en mobilitat, la projecció i el fet de compartir continguts digitals audiovisuals, la realització de gestions amb l’Administració electrònica, etc. En definitiva, fent del mitjà de comunicació i publicitat exterior clàssic un vehicle avançat de comunicació social, accessible, eficaç i integrat en les noves ciutats intel·ligents o smart cities, que ja s’estan construint a Catalunya i altres països avançats.

 

El projecte presentat ahir, liderat per Alooha en col·laboració amb Clear Channel España, compta amb la participació del parc tecnològic TecnoCampus, a través del grup de recerca i transferència NETLAB, i del centre tecnològic CETEMMSA, amb seu en el mateix parc. Alooha és una empresa instal·lada al TecnoCampus, amb el qual el parc té un conveni de col·laboració permanent per contribuir al seu creixement i consolidació.

 

El projecte ha obtingut finançament del Subprograma Competitivitat R+D del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, dins del pla Avanza.