Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró modifica les franges de protecció contra incendis de les urbanitzacions

Escoltar

Mataró modifica les franges de protecció contra incendis de les urbanitzacions

Els preus públics pugen per la manca de subvencions i la necessària tala d’arbres

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir, 7 de febrer, redefinir el plànol de les franges de protecció contra incendis de les urbanitzacions per tal de millorar les condicions de seguretat dels veïns.

 

Les urbanitzacions de Mataró sense continuïtat immediata amb la trama urbana –La Fornenca, Can Quirze, Cal Marquès, La Cornisa, Les Sureres, Can Vilardell i Can Gener– disposen de franges de protecció des del 2004. En els anys posteriors s’han fet treballs de manteniment que han consistit en l’esporga de branques i la desbrossada selectiva de vegetació baixa i arbustiva, sense procedir a nova tala d’arbres.

 

La redefinició dels límits de les franges comportarà la tala d’arbrat en nous trams per assegurar una franja de 25 metres d’ample lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida. A més el nou plànol incorpora els perímetres complerts de les urbanitzacions, les zones verdes i vials a les franges.

 

 

Increment dels preus públics

 

Els treballs de manteniment de les franges de protecció són una obligació dels propietaris de les finques de les urbanitzacions. A Mataró, l’Ajuntament ha realitzat fins ara aquestes tasques de forma subsidiària, tot i que la llei permet que els mateixos veïns contractin els serveis d’una empresa especialitzada.

 

El Ple de l’Ajuntament va aprovar també ahir els preus públics d’execució de les franges, que aquest any es veuran encarits per dos motius. Per una banda, la Generalitat ha retallat les subvencions destinades al manteniment de les franges que feien rebaixar gairebé a la meitat el cost per als propietaris (Mataró ha estat dels ajuntaments que s’han quedat sense subvenció). D’altra banda el projecte ha detectat la necessitat de realitzar nous trams d’aclarida i de tala d’arbres.

 

Els preus públics per a cada urbanització són els següents:

 

La Fornenca: 38,27 €

Can Quirze: 49,78 €

Can Marquès: 50,51 €

La Cornisa: 138,50 €

Les Sureres/Santa Maria: 153,11 €

Can Vilardell: 95,64 €

 

Si les urbanitzacions no contracten el manteniment a títol particular, es preveu que l’Ajuntament adjudiqui els treballs a la primavera per executar-los de manera subsidiària. Les franges han d’estar a punt el 15 de juny coincidint amb l’inici del període d’alt risc d’incendis forestals.