Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró mostra l’equipament de l’avinguda de la Gatassa i defineix usos amb un procés participatiu

Escoltar

Mataró mostra l’equipament de l’avinguda de la Gatassa i defineix usos amb un procés participatiu

L’Ajuntament i la Fundació Iluro signen la cessió d’ús d’aquest espai i de l’equipament del carrer de Las Siete Partidas

L’Ajuntament de Mataró mostrarà dissabte 30 de novembre a tots els ciutadans l’equipament sociocultural de l’avinguda de la Gatassa, un cop ja ha estat cedit l’ús del mateix a la ciutat per part de la Fundació Iluro. La jornada de portes obertes tindrà lloc de 16.30 a 18.30 h.

 

El Servei de Participació i Ciutadania de l’Ajuntament ha posat en marxa un procés participatiu per definir els usos que ha de tenir aquest espai, situat a la cantonada de l’avinguda de la Gatassa amb el carrer de Josep Monserrat Cuadrada.

 

Per aquest motiu, el mateix dissabte al matí, de 10 a 13 h, tindrà lloc una jornada de treball per definir i prioritzar propostes. A la sessió s’ha convidat a participar a representants dels consells territorials de Cerdanyola i Pla d’en Boet-Peramàs, de les entitats i ciutadans d’aquests barris, del Consell Municipal de Gent Gran i de la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró.

 

El procés participatiu pretén conèixer les necessitats de les entitats i els ciutadans de Cerdanyola i voltants; determinar els usos que ha de tenir l’equipament, tenint en compte les necessitats municipals, associatives i socials del barri; i implicar al teixit associatiu en la posada en marxa de l’espai. Abans d’acabar l’any, l’Ajuntament preveu tenir definits els usos, també amb la col·laboració i acord de la Fundació Iluro. La reobertura de l’equipament està prevista pel primer trimestre de 2014.

 

 

Signatura dels convenis

 

L’alcalde, Joan Mora, i el president de la Fundació Iluro, Rafael Montserrat, han signat aquest matí els convenis de col·laboració per a la cessió dels equipaments de l’avinguda de la Gatassa i el carrer de Las Siete Partidas, aquest últim al Palau-Escorxador. Els dos espais, propietat de la Fundació Iluro, formaven part de l’obra social de Caixa Laietana i ara l’Ajuntament assumirà la gestió per a ús de la ciutat.

 

L’alcalde ha qualificat la signatura d’“acte de justícia amb la ciutat” i ha agraït la predisposició dels patrons de la Fundació Iluro per posar els equipaments a disposició de tots els veïns. Per la seva part, Rafael Montserrat també ha destacat la “gran col·laboració per part de l’Ajuntament” i ha apuntat que la voluntat de la Fundació Iluro és fer funcionar tot el patrimoni social de l’antiga Caixa Laietana en benefici de la ciutat.  

 

A l’equipament sociocultural de l’avinguda de la Gatassa, tancat fa més de dos anys per Caixa Laietana, hi tenien accés els clients de l’entitat i s’hi realitzaven tot tipus d’activitats socials, culturals, cíviques i esportives. L’edifici té sales equipades per realitzar tallers (de dibuix, de cuina), una sala d’actes amb capacitat per a 122 persones, un espai condicionat com a gimnàs per a la pràctica d’activitats esportives, zona de vestuaris, lavabos adaptats i una piscina, entre altres dependències. A més, compta amb una zona exterior de jardins i passeig amb dues pistes de petanca.

 

L’equipament ubicat a la cruïlla del carrer de Las Siete Partidas amb la carretera de Mata, també de tipus sociocultural i destinat a la gent gran, té actualment molt baixa ocupació. L’objectiu és aconseguir una millor utilització d’aquest espai, que es destinaria a ubicar els serveis veïnals que es considerin més adients.

 

L’Ajuntament abonarà 24.000 € anuals per l’espai de l’avinguda de la Gatassa i 900 € mensuals pel del carrer de Las Siete Partidas, i assumirà les despeses de subministraments, manteniment i neteja. Una comissió de seguiment supervisarà l’execució dels convenis, que tindran vigència fins a setembre de 2017. A partir d’aquesta data es podran renovar anualment fins a un màxim de 4 anys.