Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró obre expedients sancionadors a 33 locutoris

Escoltar

Mataró obre expedients sancionadors a 33 locutoris

L’Ajuntament fa una campanya d’inspeccions per incompliments de diferents normatives

L’Ajuntament de Mataró ha iniciat una campanya de control i inspeccions als establiments de serveis telefònics per a ús públic (locutoris) per garantir el compliment de les diferents normatives que els afecten.

 

A Mataró hi ha 56 locutoris donats d’alta, tot i que l’Ajuntament ha comprovat, a dia d’avui, que 15 d’ells ja no funcionen i n’ha detectat 1 que funcionava sense cap permís –és a dir, ara hi ha 42 en funcionament–. Entre els mesos de febrer i juliol, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra van aixecar 39 actes per incompliments diversos. Principalment es va detectar que molts d’aquests establiments venien aliments i/o feien enviaments de diners sense autorització.  

 

Arran de les actuacions policials, inspectors del Servei de Llicències i Disciplina d’Obres i Activitats estan visitant novament els locutoris, aixecant actes de les discrepàncies detectades.  

 

 

Activitats permeses i prohibides

 

Segons la legislació actual i l’ordenança municipal reguladora dels establiments de serveis telefònics per a ús públic, per posar en marxa un locutori el titular ha de fer una comunicació prèvia d’obertura a l’Ajuntament, de manera que l’activitat que s’hi desenvolupi s’ajustarà al número de cabines, distribució d’espai, etc. que s’hagi comunicat. Pel que fa a l’horari, aquests establiments poden estar oberts de 8 a 24 h.

 

Els locutoris només poden complementar l’activitat de serveis telefònics amb altres serveis vinculats, com fax o Internet. També poden fer compra-venda de bitllets i xecs de viatgers i/o gestió de transferències amb l’exterior, però només si disposen de l’autorització del Banc d’Espanya. Està totalment prohibida la venda de qualsevol altre producte, com aliments, begudes, tabac, etc.

 

 

Sancions de 300 €

 

L’Ajuntament sancionarà de manera automàtica els 33 establiments on, fins al dia d’avui, ha detectat incompliments de l’horari d’obertura, venda de productes no permesos o compra-venda de bitllets i xecs de viatgers i/o gestió de transferències sense autorització del Banc d’Espanya. Les sancions imposades seran de 300 €.

 

Els locutoris on s’han detectat altres irregularitats relacionades amb el número de cabines autoritzades, la distribució de l’espai, la retolació, etc., o bé l’existència de màquines expenedores, disposen de 15 dies per esmenar-les des del moment en què se’ls ha lliurat la notificació.

 

En les properes setmanes, la Policia Local comprovarà que les irregularitats s’han corregit i no es produeixen reincidències. En cas contrari s’obriran nous expedients sancionadors i s’imposaran multes coercitives, la primera de les quals serà també de 300 €.