Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa per primer cop aquest mes a les jornades gastronòmiques del vi DO Alella

Escoltar

Mataró participa per primer cop aquest mes a les jornades gastronòmiques del vi DO Alella

Els restaurants La Treva i El Nou-cents ofereixen menús d’entre 20 i 40 € harmonitzats amb vins d’aquesta denominació d’origen

La vuitena edició de les jornades gastronòmiques del vi de la Denominació d’Origen (DO) Alella, que tenen lloc durant el mes de març, compta aquest any per primera amb la participació de Mataró, que hi és representada per dos restaurants de la ciutat: La Treva i El Nou-cents.


 

Els dos establiments inclouen en la seva carta menús harmonitzats amb diferents vins de la DO Alella. Els preus dels menús que es proposen oscil·len entre els 20 i els 40 euros, i els vins se serveixen a copes, de manera que els comensals poden degustar més varietats de vins amb els menús. Per ajudar els restaurants a triar les seves harmonies, el Consorci de la DO Alella va organitzar al gener una trobada entre els vuit cellers d’aquesta denominació d’origen i els restaurants per tal de facilitar els restauradors l’elecció dels vins que millor s’avenen amb les seves propostes culinàries.

 

El Nou-Cents. Xef: Josep Mª Martin. El Torrent, 21. Tel. 93 799 37 51

Pansa Blanca 2012 Alta Alella

Pèsols ofegats a l’estil de la Sra. Petra de Llavaneres

Orbus 2009 Alta Alella

Melós de vedella a baixa cocció (6 hores a 78º centre), elaboració amb vi S xtrem 2008 Alta Alella i herbes del Montnegre.

Dolç Mataró 2010 Alta Alella

Mousse de fruita de la passió amb interior de Blanc de Neu 2009 Alta Alella, pètals de violeta i calèndula

Vins DO Alella i aigua inclòs

Preu (IVA inclòs): 38 €

Dia de tancament: diumenge nit

 

La Treva Restaurant. Xef: Esteve Pedra. Carrer d’Iluro, 50. Tel. 93 756 90 84

Clarea 2010 Can Roda

Merlot 2011 Roura

Timbal de patata i carn de la caldera

Pansa Blanca 2011 Marqués de Alella

Llobarro a la brasa i oli de julivert acompanyat de cassoletes de patates i espinacs

Perfum de Viognier 2011 Marqués de Alella

Pecat de xocolata i nous

Vins DO Alella i aigua inclòs

Preu (IVA inclòs): 33 €

Dia de tancament: diumenge

 

 

L’objectiu de les jornades gastronòmiques, en les que participen una cinquantena de restaurants de vint-i-dos municipis del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès, és múltiple. Per una banda es pretén generar sentiment de pertinença del ciutadà dels municipis que integren o són propers a la DO Alella, envers la seva denominació d’origen, i per l’altre, dinamitzar econòmicament el territori i especialment el sector de la restauració a través de la seva promoció i dels vins que s’elaboren al seu entorn. 

 

El Consorci de la DO Alella ha editat un llibret que recull les propostes culinàries dels restaurants participants i ha fet cartells i punts de llibre personalitzats per a cada restaurant.

 

La Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró ha fet difusió de les jornades entre els restaurants de la ciutat amb la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona i Maresme, per tal de identificar i captar els restaurants susceptibles de participar-hi. Aquesta iniciativa respon a l’objectiu de l’Ajuntament de promocionar la gastronomia del territori, els productes de la terra i dinamitzar els sectors econòmics locals.