Mataró participa per primer cop aquest mes a les jornades gastronòmiques del vi DO Alella
Els restaurants La Treva i El Nou-cents ofereixen menús d’entre 20 i 40 € harmonitzats amb vins d’aquesta denominació d’origen
La vuitena edició de les jornades gastronòmiques del vi de la Denominació d’Origen (DO) Alella, que tenen lloc durant el mes de març, compta aquest any per primera amb la participació de Mataró, que hi és representada per dos restaurants de la ciutat: La Treva i El Nou-cents.
Els dos establiments inclouen en la seva carta menús harmonitzats amb diferents vins de la DO Alella. Els preus dels menús que es proposen oscil·len entre els 20 i els 40 euros, i els vins se serveixen a copes, de manera que els comensals poden degustar més varietats de vins amb els menús. Per ajudar els restaurants a triar les seves harmonies, el Consorci de la DO Alella va organitzar al gener una trobada entre els vuit cellers d’aquesta denominació d’origen i els restaurants per tal de facilitar els restauradors l’elecció dels vins que millor s’avenen amb les seves propostes culinàries.
El Nou-Cents. Xef: Josep Mª Martin. El Torrent, 21. Tel. 93 799 37 51
Pansa Blanca 2012 Alta Alella
Pèsols ofegats a l’estil de la Sra. Petra de Llavaneres
Orbus 2009 Alta Alella
Melós de vedella a baixa cocció (6 hores a 78º centre), elaboració amb vi S xtrem 2008 Alta Alella i herbes del Montnegre.
Dolç Mataró 2010 Alta Alella
Mousse de fruita de la passió amb interior de Blanc de Neu 2009 Alta Alella, pètals de violeta i calèndula
Vins DO Alella i aigua inclòs
Preu (IVA inclòs): 38 €
Dia de tancament: diumenge nit
La Treva Restaurant. Xef: Esteve Pedra. Carrer d’Iluro, 50. Tel. 93 756 90 84
Clarea 2010 Can Roda
Merlot 2011 Roura
Timbal de patata i carn de la caldera
Pansa Blanca 2011 Marqués de Alella
Llobarro a la brasa i oli de julivert acompanyat de cassoletes de patates i espinacs
Perfum de Viognier 2011 Marqués de Alella
Pecat de xocolata i nous
Vins DO Alella i aigua inclòs
Preu (IVA inclòs): 33 €
Dia de tancament: diumenge
L’objectiu de les jornades gastronòmiques, en les que participen una cinquantena de restaurants de vint-i-dos municipis del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès, és múltiple. Per una banda es pretén generar sentiment de pertinença del ciutadà dels municipis que integren o són propers a la DO Alella, envers la seva denominació d’origen, i per l’altre, dinamitzar econòmicament el territori i especialment el sector de la restauració a través de la seva promoció i dels vins que s’elaboren al seu entorn.
El Consorci de la DO Alella ha editat un llibret que recull les propostes culinàries dels restaurants participants i ha fet cartells i punts de llibre personalitzats per a cada restaurant.
La Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró ha fet difusió de les jornades entre els restaurants de la ciutat amb la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona i Maresme, per tal de identificar i captar els restaurants susceptibles de participar-hi. Aquesta iniciativa respon a l’objectiu de l’Ajuntament de promocionar la gastronomia del territori, els productes de la terra i dinamitzar els sectors econòmics locals.