Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró programa “Iaia!”, l’obra amb la qual Montserrat Carulla s’acomiada del teatre

Escoltar

Mataró programa “Iaia!”, l’obra amb la qual Montserrat Carulla s’acomiada del teatre

Es podrà veure al Teatre Monumental dins el cicle de la temporada estable



La programació de la temporada estable del Teatre Monumental, que va del 26 de gener al 13 d’abril, portarà a Mataró alguns dels grans èxits teatrals de l’any amb noms tan destacats com ara Juan Diego Botto, Francesc Orella, Sílvia Bel, Ramon Madaula, Andreu Benito i Àlex Rigola entre d’altres. Els espectadors també podran ser testimonis de l’espectacle amb el qual Montserrat Carulla dirà adéu als escenaris. Dissabte es va presentar la nova programació als abonats del Teatre Monumental.


 

La nova temporada de teatre, sota el títol de “Teatre i universos”, presenta sis espectacles en els quals combina el drama, la comèdia, els thrillers i fins i tot l’òpera. El cicle precisament començarà amb la mescla d’òpera i Commedia dell’arte que la companyia Dei Furbi proposen amb “La flauta màgica”. Gemma Beltran dirigeix aquesta versió de la peça de Mozart, en una proposta divertida i imaginativa que es podrà veure el 26 de gener.

 

El dia 1 de febrer arriba una de les comèdies de l’any, “Un aire de família” dirigida per Pau Durà.  El director recupera aquest embolic familiar del text original d’Agnès Jaoui i Jean-Pierre Bacri i l’ambienta en un restaurant català. L’obra compta amb un repartiment de luxe encapçalat per Ramon Madaula, Francesc Orella i Sílvia Bel.

 

El tercer espectacle de la temporada és una altra comèdia, “Iaia!” que es podrà veure el 21 de febrer. Roger Peña, fill de Montserrat Carulla, és l’autor i director d’aquesta comèdia que acomiadarà l’actriu catalana després de més de 50 anys en l’escena teatral i que estarà acompanyada pel seu nét. La comèdia donarà pas a una història detectivesca escrita per Roberto Bolaño, “El policia de las ratas”, que es representarà el 7 de març. L’obra és un relat dur i cruel sobre la societat, dirigit per Àlex Rigola i amb els actors Andreu Benito i Joan Carreras.

 

El 22 de març es podrà veure una de les sorpreses teatrals del darrers mesos, “El principi d’Arquímedes”. Joan Maria Miró dirigeix aquest drama social sobre la història d’una presumpta acusació de pederàstia. El cicle “Teatre i universos” s’acabarà el dia 13 d’abril amb un espectacle per remoure consciències, “Un trozo invisible de este mundo”. L’actor d’origen argentí Juan Diego Botto és l’autor i intèrpret d’aquesta peça que aborda amb ironia, humor i drama dos temes que es toquen i es confonen: l’exili i la immigració.



La programació de la temporada estable s’ha anat consolidant temporada darrera temporada fins a superar els 400 abonats al cicle, amb la qual cosa el Teatre Monumental s’ha convertit en un dels teatres amb més espectadors fidels a la programació. L’abonament per als 6 espectacles costa 70,20 € a la platea i 57 € l’amfiteatre.