Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró programa per primera vegada un acte institucional amb motiu del Dia internacional de les dones

Escoltar

Mataró programa per primera vegada un acte institucional amb motiu del Dia internacional de les dones

El títol de la ponència de M. José Recoder “De la invisibilitat al lideratge” és el leitmotiv de l’extens programa d’actes dissenyat durant tot el mes de març

La regidora de Família, Olga Ortiz, ha presentat aquest matí en roda de premsa el programa del Dia internacional de les Dones, que és el 8 de març i que a Mataró es commemorarà amb diferents actes culturals i festius durant tot el mes. 


 

El programa d’enguany és fruit d’una comissió de treball integrada per diferents entitats de la ciutat i presenta com a principal novetat la celebració d’un acte institucional al Saló de Sessions de l’Ajuntament el mateix dia 8, a les 19 hores, a càrrec de la doctora en Periodisme i professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona M. José Recoder. El títol de la ponència “De la invisibilitat al lideratge” és precisament el leitmotiv del programa d’activitats d’enguany, que segons ha explicat la regidora, pretén fer palès el paper de les dones en tots els àmbits. Acabada la ponència de M. José Recoder es procedirà a la ja tradicional lectura del Manifest del Dia internacional de les dones, que habitualment es feia davant la porta de l’Ajuntament.

 

 

Un programa molt extens

 

L’organització del Dia internacional de les dones a Mataró l’han fet conjuntament les vocalies de dones de Rocafonda i Cerdanyola, Pla d’en Boet,Dones Reporteres de Mataró, Sudakia Style, l’Associació de Veïns i Veïnes del Pati de Can Marchal, el sindicat UGT, i el Servei de Família (Joventut, Dona i Gent Gran) i la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. A més, compta amb la col·laboració de Mataró Ràdio, el Colectivo de Mujeres de Matagalpa, les biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas, el Casal de Gent Gran Municipal Oriol Batista i El Públic.

 

Hi ha actes per a tots els públics: exposicions, xerrades, taules rodones, lectures de contes a les biblioteques, un concurs literari, programes de ràdio, projeccions audiovisuals, la presentació d’un llibre, i diverses accions al carrer.

 

Una de les novetats del programa d’aquesta edició és la presentació d’una iniciativa titulada “Cercles de mentoria”, que forma part del projecte Dóna’t un impuls! i en el qual dones que tenen un negoci es reuneixen periòdicament amb altres dones per compartir experiències. La trobada es farà el 18 de març, de 15 a 16.30 h, a la sala d’actes del Centre Cívic Cerdanyola prèvia inscripció a donatunimpuls@ajmataro.cat o al telèfon 93 758 26 95.

 

En el programa també destaquen les accions específicament dissenyades als Espais joves de la ciutat (Rocafonda-El Palau, Cerdanyola, La Llàntia i Pla d’en Boet), on s’hi faran cinefòrums i fins i tot s’enregistrarà un videoclip sobre la igualtat.