Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró recull material escolar per ajudar els alumnes amb menys recursos econòmics

Escoltar

Mataró recull material escolar per ajudar els alumnes amb menys recursos econòmics

Es calcula que 1.700 mataronins de 6 a 16 anys no tenen el material necessari

L’Ajuntament, amb la col·laboració de Creu Roja Mataró, ha posat en marxa una campanya solidària de recollida de material escolar que es destinarà als menors de la ciutat amb menys recursos econòmics. La campanya s’adreça als ciutadans en general, als establiments comercials i també es farà una crida particular als treballadors municipals.

 


La regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz, i la tècnica de voluntariat de Creu Roja Jordina Gual han presentat avui la campanya al Centre Cívic Pla d’en Boet, un dels punts de recollida.


 

Les donacions poden ser tant de material de papereria bàsic (llibretes, carpetes mida foli, bolígrafs, llapis, gomes, barres de cola, retoladors i plastidecors de colors, estoig, maquinetes, etc.) com d’altre tipus de material escolar específic per a secundària (calculadores científiques, compassos, jocs de regla, escaire i cartabó, etc). Tot el material donat ha de ser nou.

 

La recollida tindrà lloc del 19 de setembre al 10 d’octubre en diferents punts de la ciutat, com ara els centres cívics, les biblioteques públiques i la seu de Creu Roja Mataró. En concret, els punts establerts són:

 

- Oficina d’Atenció La Riera, 48 (edifici de l’Ajuntament)

- Centre Cívic Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer, 82)

- Centre Cívic Pla d’en Boet (carrer de Juan Sebastian Elcano, 6)

- Centre Cívic Rocafonda (carrer de Colòmbia, 55)

- Centre Cívic Molins (carrer de Nicolau Guanyabens, 23)

- Centre Cívic Cabot i Barba (plaça de Miquel Biada, 5)

- Creu Roja Mataró (carrer de l’Energia, 11)

- Biblioteca Pública Pompeu Fabra (plaça d’Occitània, s/n)

- Biblioteca Pública Antoni Comas (carrer d’Enric Prat de la Riba, 110).

 

A part de la crida general adreçada a tots els ciutadans, l’Ajuntament demanarà la implicació i la col·laboració dels treballadors municipals per contribuir a l’èxit d’aquesta campanya. Tanmateix, l’Ajuntament i Creu Roja han sol·licitat la col·laboració dels establiments comercials, tant pel que fa a la donació de material escolar com per difondre la campanya.

 

L’inici del curs escolar és un moment difícil per a les famílies, especialment per a aquelles que no poden afrontar les despeses derivades d’equipar els fills amb tot el necessari. A Mataró hi ha 13.569 menors de 6 a 16 anys. El Servei de Benestar Social ha detectat que prop de 1.700 d’aquests menors no disposen del mínim material escolar per assolir el seu aprenentatge i desenvolupament personal.