Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró recupera la programació de cinema en versió original

Escoltar

Mataró recupera la programació de cinema en versió original

L’Ajuntament i el Foment Mataroní signen un acord per projectar una pel·lícula al mes

Mataró tornarà a tenir programació estable de cinema en versió original gràcies a la col·laboració entre la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i el Foment Mataroní. L’acord entre les dues parts permetrà poder veure films en versió original al Foment Mataroní cada tercer dijous de mes fins al maig del 2014.


 

Aquest acord és el resultat de la proposta sorgida de la taula de cinema del Consell Municipal de Cultura per recuperar aquest tipus de programació. La taula està formada per l’Ajuntament, antics membres de l’antiga Comissió de Cinema que organitzava la Mostra de Cinema a la ciutat, un representant de la programació de cinema del Foment Mataroní i nous membres. Aquesta taula s’encarregarà de proposar les pel·lícules que es veuran. Es projectaran films que estiguin en cartellera així com també documentals.

 

La programació canvia d’espai i deixa el Teatre Monumental per projectar-se en un espai més reduït i amb menys costos d’obertura, com és el Foment Mataroní. Una vegada s’hagi acabat la temporada s’avaluarà el seu funcionament per decidir les noves propostes de futur. Abans de cada sessió es presentarà la pel·lícula que es projectarà i, sempre i quan sigui possible, es convidarà a directors o persones relacionades amb la producció dels films seleccionats.

 

La temporada de cinema s’obrirà el proper 19 de desembre a les 21 h amb la projecció del film “Tots volem el millor per a ella” de la directora Mar Coll. La propera projecció serà el 16 de gener. El preu de les entrades és de 5,70 € la general i 5,20 € per a estudiants. Hi haurà un abonament per a 6 entrades (màxim de dues per sessió) a un preu de 22,20 €. Les entrades i els abonaments es poden comprar a Cultura (carrer de Sant Josep, 9) i al Foment Mataroní (carrer Nou,11) de manera anticipada i a la taquilla.

 

 

Cinefòrum a la biblioteca

 

La biblioteca Pompeu Fabra també se suma a l’aposta per fomentar el cinema d’autor amb el recentment estrenat cicle “Cinema i crispetes”, un cinefòrum que mostra el fons cinematogràfic de la biblioteca. Conduït per Lola Casas i Jesús Gonzàlez, una vegada al mes es projectarà un clàssic del cinema i en acabar es comentarà la pel·lícula. El públic podrà menjar crispetes per acompanyar la visualització del film. El 12 de desembre es projectarà “El nom de la rosa” de Jean-Jacques Annaud. Altres clàssics que es podran veure són “Matar un ruiseñor”, “Testigo de cargo” i “El club de los poetas muertos”, entre d’altres.