Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró rep els Missatgers Reials de Ses Majestats els Reis d’Orient

Escoltar

Mataró rep els Missatgers Reials de Ses Majestats els Reis d’Orient



Els Missatgers Reials de Ses Majestats els Reis d’Orient van arribar a Mataró ahir diumenge, a les 12.30 h, a bord del Sant Ramon, un llaüt quillat construït el 1904 i que és un dels vaixells de vela llatina més antics i més grans dels que naveguen pel Mediterrani.


 

Els emissaris reials van ser rebuts al Port de Mataró per l’alcalde, Joan Mora, el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i per més de 3.000 persones que esperaven impacients poder entregar les cartes adreçades al Reis d’Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar.

 

L’alcalde va donar la benvinguda als patges i tot seguit el missatger del Rei blanc va iniciar el seu parlament en el qual va anomenar la figura del poeta mataroní Josep Punsola i la celebració aquest any del centenari del seu naixement. També va anunciar l’arribada dels Ses Majestats el proper 5 de gener i va demanar als nens i nenes de Mataró que “feu bona lletra, neta i clara, perquè Melcior, Gaspar i Baltasar puguin llegir fàcilment les cartes. Penseu que en reben milions i en centenars de llengües diferents!”.

 

Per amenitzar l’espera, el grup Gospelsons des de les 11.30 h va fer un taller de gòspel i mentre els infants entregaven les cartes als Missatgers Reials van fer una actuació. El Consorci del Port de Mataró i diferents establiments que col·laboren en aquesta activitat van oferir xocolata desfeta als assistents.

 

Els Missatgers Reials seguiran recollint les cartes els dies 2 i 3 de gener, de 17 a 20 h, i el dia 4 de gener, d’11 a 13 h, i de 17 a 20 h, a la plaça de l’Ajuntament. També hi haurà recollida de cartes a diferents punts de la ciutat, organitzades per associacions i entitats.

 

 

Cavalcada dels Reis d’Orient

 

La Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient, que s’iniciarà a les 17.30 h del diumenge 5 de gener, està formada per més de 700 figurants. Enguany els Reis arribaran per separat, cadascun acompanyat per la seva comitiva reial.

 

Al llarg del recorregut, està previst que reparteixin 2.000 kg de caramels sense gluten.

 

El recorregut serà: sortida des de la plaça de Puerto Rico, ronda d’Alfons X el Savi, plaça d’Espanya, camí de la Geganta, plaça de Granollers, ronda de Leopoldo O’Donnell, plaça de Manuel Serra i Xifra, camí del Mig, carrer de Miquel Biada, ronda d’Alfons XII, plaça d’Alexander Fleming, camí Ral, La Rambla, plaça de Santa Anna i La Riera fins a l’Ajuntament. Des l’Ajuntament, els Reis d’Orient faran els seus discursos.

 

Els Reis i l’alcalde es dirigiran als nens i nenes des del balcó de La Riera, abans que Ses Majestats vagin a la carpa instal·lada a la plaça de l’Ajuntament per explicar un conte als nens i nenes.

 

El temps estimat del pas del capdavant de la Cavalcada, que pot variar en funció de les condicions meteorològiques, de la gent participant de la rua i dels espectadors, és el següent:

 

17.30 h: sortida des de la plaça de Puerto Rico

18.00 h: Parc Central

18.30 h: plaça de Granollers

19.00 h: plaça d’Alexander Fleming

19.30 h: plaça de Santa Anna

19.45 h: Ajuntament.

 

Com cada any, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament ha elaborat un Pla Específic Municipal per a la Cavalcada 2014 i a l’edifici de Via Pública, situat a la plaça de Granollers, hi haurà instal·lat un centre de comandament d’emergències i comunicacions.