Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a la campanya “Compartim taula” que ofereix àpats gratuïts a persones grans necessitades

Escoltar

Mataró s’adhereix a la campanya “Compartim taula” que ofereix àpats gratuïts a persones grans necessitades

Els beneficiaris dinen i/o sopen als menjadors de residències geriàtriquesL’Ajuntament i la Residència Geriàtrica Laia (Delta Serveis Sociosanitaris SL) s’han adherit a la campanya “Compartint taula” que té per objectiu oferir àpats, de manera temporal, a persones grans necessitades. La campanya és una iniciativa de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i compta amb la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.


 

A la campanya “Compartint taula” s’hi han sumat 155 serveis de Catalunya que durant el 2013, a través dels menjadors de les residències i centres adherits, oferiran fins a 1.000 àpats diaris gratuïts a gent gran que tingui necessitats socials i econòmiques.

 

Per tal de sumar-se a aquesta campanya, l’Ajuntament i la Residència Geriàtrica Laia han signat un acord per portar a terme aquest projecte solidari. Així, el centre oferirà gratuïtament 5 places per a persones derivades del Servei de Benestar Social de l’Ajuntament. Els àpats se serviran de dilluns a divendres (dinar i/o sopar) a l’hora de menjador del centre.

 

El servei és temporal tot i que es pot prolongar, en determinats casos, previ acord entre l’Ajuntament i el centre.

 

Amb aquesta iniciativa es vol garantir la correcta nutrició dels usuaris amb un recurs de proximitat, professional i de qualitat, i on poden rebre l’atenció que necessiten, alhora que els permet sociabilitzar-se, establir vincles amb altres persones i evitar així l’aïllament social. També facilita que els professionals de les residències puguin detectar qualsevol possible situació de risc. A més de rebre una correcta alimentació, els usuaris d’aquesta campanya poden participar en les activitats que organitza el centre geriàtric.

 

Els reptes per aquest any 2013 són que els centres participants ofereixin entre 5 i 10 àpats diaris arreu del territori català, fins arribar als 261.000 àpats anuals.