Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró tindrà un museu del gènere de punt a la nau petita de Can Marfà

Escoltar

Mataró tindrà un museu del gènere de punt a la nau petita de Can Marfà

La Fundació Jaume Vilaseca dóna a la ciutat el seu fons format per unes mil peces

El Ple de setembre, que va tenir lloc ahir, va aprovar el conveni que regirà la col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació Jaume Vilaseca en el qual s’estableix el procés de donació a la ciutat de Mataró de la col·lecció de màquines i altres estris i documents pertanyent a l’entitat relacionada amb la indústria tèxtil i el compromís de l’Ajuntament a desenvolupar un nou eix temàtic del Museu de Mataró monogràficament dedicat a la indústria tèxtil i del gènere de punt a Mataró que s’ubicarà a la nau petita de Can Marfà.


 

El conveni el signaran properament l’alcalde, Joan Mora, i el president de la Fundació Jaume Vilaseca, Pere Vilaseca.

 

El document manifesta la voluntat de la Fundació Jaume Vilaseca de fer efectiva la donació del seu fons (béns, objectes, maquinària, peces tèxtils, llibres, obres d’art i conjunt de documents) a títol gratuït i que en una primera fase la cedirà en ús a l’Ajuntament de Mataró, que la incorporarà als fons museístics de la ciutat per, de comú acord, inventariar-la, valorar-la i fer-la accessible a investigadors i a la ciutadania en general. La donació porta el nom de Col·lecció Fundació Jaume Vilaseca.

 

L’Ajuntament, per la seva banda, es compromet a proporcionar l’equipament museístic que serà la nau petita de Can Marfà. En aquest edifici hi desenvoluparà una secció del Museu de Mataró monogràficament dedicat a la indústria tèxtil i del gènere de punt amb l’enunciat de “Mataró, capital nacional del gènere de punt”.

 

La Comissió de Seguiment creada el setembre del 2012 serà l’encarregada de liderar el procés i vetllar pel compliment del conveni així com d’analitzar i estudiar les funcions, desenvolupament, característiques i funcionament de l’equipament, disposant dels assessoraments tècnics que cregui necessaris. 

 

L’Ajuntament i la Fundació Jaume Vilaseca establiran de comú acord, abans d’acabar l’any 2013, una proposta de calendari d’execució, presentació i previsió d’obertura pública del projecte i alguna exposició de prefiguració inicial. També de comú acord i de cara a l’obertura de l’equipament, es determinaran les fórmules futures de col·laboració i participació de l’entitat en el projecte una vegada s’hagi formalitzat la donació segons el que s’estableix en la legislació vigent.