Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més d’un centenar de persones assisteixen a la lectura del manifest contra la violència envers les dones

Escoltar

Més d’un centenar de persones assisteixen a la lectura del manifest contra la violència envers les dones



El Dia Internacional contra la Violència envers les Dones s’ha commemorat avui a Mataró amb la lectura del Manifest institucional i el minut de silenci en record a les 44 víctimes del 2013.


 

Més d’un centenar de persones han assistit davant l’Ajuntament a la lectura de la declaració pactada per les institucions catalanes contra la violència masclista, que ha anat a càrrec de la regidora de Família, Olga Ortiz. La declaració a la qual es va adherir el Consistori la impulsen la Generalitat, les quatre diputacions catalanes i les dues entitats municipalistes, l’FMC i l’ACM.

 

Membres d’entitats, estudiants i treballadors municipals han volgut acompanyar enguany els representants de tots els grups municipals aplegats davant la porta de la Casa Gran. Les escultures de la Prudència i la Justícia que flanquegen l’entrada de l’Ajuntament llueixen aquests dies una banda lila en commemoració del dia.

 

Durant tot el mes de novembre es desenvolupa un programa amb una vintena d’activitats dissenyat pel Centre d’Informació i Recursos per a les Dones-CIRD del Servei de Família conjuntament amb les entitats de dones de la ciutat, a través del Consell Municipal d’Igualtat Dona-Home.

 

L’objectiu de la campanya “A Mataró diem prou a la violència masclista”, en la qual hi participen 17 entitats, és fer visible que la violència contra les dones és una vulneració dels drets de les dones, dels drets humans i un impediment per assolir la convivència i el dret d’exercir la ciutadania.