Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 80 persones han participat en els cursos d’informàtica Òmnia durant el 2012-2013

Escoltar

Més de 80 persones han participat en els cursos d’informàtica Òmnia durant el 2012-2013

La iniciativa pretén impulsar l’accés a les noves tecnologies a tota la població



El regidor de Participació, Joaquim Fernàndez, va fer entrega ahir dels diplomes als participants dels cursos Òmnia que acaben l’aprenentatge aquest mes de juny. L’acte es va realitzar a l’Òmnia Cerdanyola, al Centre Cívic Cerdanyola, a les 18 h.


 

Durant el curs escolar 2012-2013 s’han realitzat 8 cursos d’Iniciació a la informàtica als Òmnia de Mataró: 5 a l’Òmnia de Cerdanyola i 3 a l’Òmnia de Molins. Més de 80 persones, en la seva majoria jubilades, van començar els cursos que ara acaben a l’octubre de l’any passat.

 

Durant tot aquest temps han fet iniciació a la informàtica començant des de zero fins assolir un mínim d’experiència per trencar la barrera digital.

 

Una de les característiques del projecte Òmnia Mataró és que els alumnes més antics són els que fan de professors dels nous alumnes. En aquesta edició, dels 5 formadors que disposen els Òmnia 4 són voluntaris i 3 d’ells antics alumnes.

 

Durant la segona quinzena de setembre es farà pública l’oferta de cursos per al darrer trimestre de l’any.

 

 

Projecte Òmnia

 

L’any 1999 va néixer el projecte Òmnia per una iniciativa conjunta del Departament de Benestar Social i Família i el Comissionat per a la Societat de la Informació. La finalitat del projecte va ser donar resposta a una demanda social basada en la necessitat d’accedir a les tecnologies de la informació i la comunicació, com a mesura per prevenir i combatre l’exclusió social i amb la voluntat d’impulsar aquest accés a tota la població catalana.

 

El terme llatí ‘omnia’ significa ‘tothom’, perquè tothom ha de tenir garantit el dret a l’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i, en especial, les persones i els col·lectius que es troben en situació de risc social.

 

El Servei de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró gestiona 2 punts Òmnia situats als centres cívics de Cerdanyola i Molins.