Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou Pla de Mobilitat Urbana per a Mataró

Escoltar

Nou Pla de Mobilitat Urbana per a Mataró

L’alcalde signa un conveni amb la Diputació per a l’elaboració del document

L’alcalde, Joan Mora, i el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet, han signat un conveni per a l’elaboració del Pla de mobilitat urbana de Mataró, que revisarà  el que estava en vigor des del 2005. Tindrà un cost de 120.000 €, que serà finançat a parts iguals entre la Diputació i l’Ajuntament.

 

La signatura del conveni va tenir lloc ahir a la seu de la Diputació de Barcelona.

 

El Pla de mobilitat urbana de Mataró proposarà mesures per tal de potenciar la mobilitat sostenible i segura i per complir amb la legislació vigent en aquesta matèria. Té també com a objectius realitzar una diagnosi tècnica del sistema de mobilitat; caracteritzar el sistema de mobilitat actual i futur, especialment a les noves àrees de creixement previstes; formular un programa d’actuacions amb les fases d’implementació i costos, i calcular els indicadors objectius per tal d’avaluar el grau d’aplicació de les propostes.

 

Però el conveni entre la Diputació i l’Ajuntament va més enllà. Pretén posar les bases perquè el procés de desenvolupament del Pla sigui eficient i aplicable. Per això també contempla la creació d’una comissió de treball que integri representants de les diferents àrees de l’Ajuntament implicades en la mobilitat per dirigir conjuntament el Pla; la realització d’un curs de mobilitat per part de tècnics de l’Ajuntament, i la incorporació d’aquests tècnics a la Xarxa MOBAL, un lloc web adreçat a aquests professionals del món local.

 

Mataró va ser un dels primers municipis de Catalunya que va realitzar i aprovar, l’any 2004, un Pla de mobilitat urbana, i per això va esdevenir des d’aleshores un referent per a la resta de municipis. El 2003 va entrar en vigor la Llei de Mobilitat 9/2003, la primera de l’Estat que tractava la temàtica de la mobilitat en tot el seu conjunt i que va suposar un punt d’inflexió en la manera d’enfocar aquest fenomen per part de les administracions públiques. Precisament, un dels aspectes més destacats d’aquesta llei és que promou el desenvolupament dels Pla de mobilitat urbana.