Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Patronals, sindicats i Ajuntament presenten el “Contracte Mataró” com a nova mesura de foment de l’ocupació

Escoltar

Patronals, sindicats i Ajuntament presenten el “Contracte Mataró” com a nova mesura de foment de l’ocupació

Els principals agents econòmics i socials de la comarca dissenyen una variant contractual exclusivament destinada a aturats de llarga durada majors de 44 anys

L’Ajuntament de Mataró i els principals sindicats i patronals han signat aquest matí un nou acord per al foment de l’ocupació que es concreta en la creació i impuls d’un nou tipus de contracte de treball exclusivament adreçat als aturats de llarga durada majors de 44 anys.

Aquesta mesura és fruit de l’esforç realitzat pels principals integrants del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM), un òrgan estable de concertació participat per empresaris i sindicats destinat a lluitar de manera conjunta per millorar les condicions socioeconòmiques a la ciutat.

La taxa d’atur registrat a Mataró és del 22,5% (abril 2013), per sobre del Maresme (16,9%), Catalunya (16,6%) i d’Espanya (21%). Els integrants del Consell Econòmic i Social de Mataró estan preocupats per dos factors inherents a l’alta desocupació que hi ha a la ciutat: la manca de perspectiva perquè el mercat de treball local pugui absorvir els aturats i la manca de formació que els faciliti la reinserció. Fruit d’aquesta preocupació, es va plantejar la necessitat d’experimentar amb una variant del contracte d’obra i servei. Amb el ja anomenat Contracte Mataró els empresaris poden contractar treballadors per 30 hores setmanals, 10 de les quals es dedicaran a formació.

L’alcalde i president del Consell Econòmic i Social, Joan Mora, ha felicitat els agents econòmics i socials durant l’acte de presentació de l’acord als mitjans de comunicació i ha manifestat que espera que la mesura sigui “almenys una solució d’emergència per a aquells que porten més temps a l’atur i ho estan passant més malament”. En el mateix sentit s’han mostrat el vicepresident primer del Consell, Lluís Torrents, i la vicepresidenta segona del Consell, Roser Moré. A Torrents, d’UGT, i Moré, de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), els han acompanyat avui els representants comarcals de CCOO, Gonzalo Plata; i de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC), Xavier Castellví. A l’acte han assistit també el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, i representants dels grups municipals.

Els detalls

El Contracte Mataró és una nova lectura del que suposa la modalitat de contractació per obra i servei. És per 30 hores setmanals i té una durada d’un any i la retribució dels treballadors contractats és de 7.000 € bruts, dividits en 14 pagues. S’hi poden acollir persones de Mataró i empreses de tota la comarca.

De les 30 hores setmanals, 10 hores han de correspondre a formació, a desenvolupar preferiblement en l’àmbit de l’empresa. En cas que això no sigui possible, la formació es desenvoluparia a l’Ajuntament de Mataró.