Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 500 persones en situació d’atur ja han millorat l’anglès gràcies al conveni entre l’Ajuntament i 7 acadèmies d’idiomes

Escoltar

Prop de 500 persones en situació d’atur ja han millorat l’anglès gràcies al conveni entre l’Ajuntament i 7 acadèmies d’idiomes

L’Ajuntament estudia ampliar el conveni a d’altres idiomes



L’acord signat al juny del 2012 entre l’Ajuntament de Mataró i 7 acadèmies d’idiomes de la ciutat ha començat a donar els primers fruits. Prop de 500 persones s’han beneficiat ja dels cursos intensions de 100 h a 260 € que ofereixen International House, Inlingua, The Academy, Mataro In, Come On, Richmond, i British American Institute en el marc del conveni de col·laboració que van subscriure amb la intenció de facilitar l’aprenentage de l’idioma a persones en situació d’atur. Gràcies a aquest conveni, una persona desocupada pot fer els 4 nivells d’anglès en un curs escolar (de setembre a juny) a un preu molt aventatjós.


 

Les classes, que s’imparteixen diàriament (3h) i van començar al setembre de 2012, es troben en el seu tercer torn. En total han estat 40 els grups que s’han arribat a formar, repartits entre sis de les set acadèmies participants. La majoria de grups que van iniciar el seu aprenentatge i/o perfeccionament de l’idioma han continuat després i també s’han anat incorporant durant el curs altres persones, segons el seu nivell, possibilitat que encara està oberta doncs moltes acadèmies preveuen fer fins a un 4rt torn de classes, a partir del mes de març i abril.

 

El preu de cada curs és de 260 euros per persona i nivell impartit (A1, A2, B1, B2, C1 i C2, reconeguts pel Marc Comú Europeu de Referència). El pagament es pot fer de forma fraccionada en dos terminis, un al principi i l’altre a meitat de curs.

 

La Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament estudia ampliar l’acord a d’altres llengues, com el rus o l’alemany, en la línia d’oferir a les persones que es troben en situació d’atur la possibilitat de millorar el seu currículum.