Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Raúl Capitani mostra l’obra d’Espriu a través de gravats

Escoltar

Raúl Capitani mostra l’obra d’Espriu a través de gravats

Les Biblioteques de Mataró exposen “La pell de brau il·lustrada per Raúl Capitani”

El llibre “La pell de brau” de Salvador Espriu es podrà veure a través de gravats de Raúl Capitani a les Biblioteques de Mataró. La mostra, “La pell de brau il·lustrada per Raúl Capitani”, s’inaugurarà el dijous 24 d’octubre a les 19.30 h a la Biblioteca Antoni Comas, es podrà veure fins al 15 de novembre i forma part del programa d'activitats “Any Punsola / Any Espriu”.


 

L’any 1984, l’artista d’origen argentí però resident a Mataró, Raúl Capitani va voler plasmar una de les obres de Salvador Espriu a través de gravats. Capitani va comptar en tot moment amb el vistiplau del poeta per il·lustrar “La pell de brau”.

 

Quasi trenta anys després, i amb motiu de la celebració de l’Any Espriu, les Biblioteques de Mataró acolliran aquesta àmplia exposició amb més de 50 gravats. A la inauguració hi serà present l’autor que explicarà la seva particular visió del llibre.

 

L’exposició comptarà amb una activitat paral·lela organitzada conjuntament entre les biblioteques i l’Associació Dimarts del Llimoner amb un recital poètic. Carme Faja, Lluís Juvinyà, Carlos Soriano i Manuel Patricio llegiran “La pell de brau” divendres 15 de novembre a les 19.30 h a la Biblioteca Antoni Comas.

 

 

Raúl Capitani

 

Nascut el 1941 a Mendoza (Argentina), intel·lectual crític i compromès, al 1979 es va veure obligat a exiliar-se i es va establir a Mataró, fugint de la dictadura militar argentina. Artista plàstic multidisciplinar, ha fet més de seixanta exposicions arreu del món. La seva passió pel gravat i, alhora, per la difusió d’obres musicals o literàries singulars, l’han impulsat a interpretar obres de grans autors.