Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tret de sortida a la nova escola Angeleta Ferrer

Escoltar

Tret de sortida a la nova escola Angeleta Ferrer

La Generalitat encarrega a l’empresa pública Infraestructures l’adjudicació del projecte executiu de les obres



La Generalitat de Catalunya ha informat l’Ajuntament de Mataró que ha iniciat l’expedient d’adjudicació per elaborar el projecte executiu de les obres de la nova escola Angeleta Ferrer, que s’ubicarà a l’antiga fàbrica de Can Fàbregas del paper (a l’àmbit de Lepant-Churruca). L’alcalde, Joan Mora, ho ha fet saber aquest matí a la Junta de Portaveus i a l’AMPA del centre.


 

Segons la informació facilitada pel Departament d’Ensenyament, l’encàrrec d’adjudicació ha estat fet a l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, S.A.U., amb l’objectiu que estigui enllestit el primer semestre de 2014. Els estudis previs realitzats per l’Ajuntament de Mataró serviran de base per a l’elaboració del projecte: estudi del subsòl, estudi geotècnic, informe urbanístic i certificat de solidesa, entre d’altres.

 

Després d’aquest primer pas, l’Ajuntament continuarà demanant a la Generalitat que assigni una partida pressupostària perquè puguin començar les obres de construcció el 2014, una vegada estigui finalitzat el projecte executiu.

 

Per la seva banda, Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) també ha adjudicat les obres d’enderroc d’aquells espais no protegits i annexos de l’antiga fàbrica de Can Fàbregas del paper. Les obres les farà l’empresa Construcciones y Desmontes Ribera Navarra, SA amb un pressupost de 176.487,79 €. Està previst que els treballs comencin el proper mes de desembre.

 

La companyia Antigua i Barbuda i el col·lectiu artístic Cronopis, instal·lades a la nau de la fàbrica, tenen el compromís d’abandonar els espais a principis de desembre. Cronopis ha trobat un altre espai on treballar i Antigua i Barbuda, amb una llicència provisional, utilitzarà la nau gran de Can Marfà com a magatzem dels seus estris.

 

 

Antecedents

 

L’edifici de l’escola Angeleta Ferrer, ubicat a la plaça de Cuba, es va haver de tancar el novembre de l’any passat atès que s’hi van detectar patologies estructurals que feien inviable la continuïtat de l’activitat escolar. Els 221 alumnes del centre es van haver de traslladar a l’edifici de l’escola Torre Llauder (carrer de Ciutat Freta, 31). Des d’aleshores, els alumnes dels dos centres educatius comparteixen un mateix edifici tot i que cadascuna manté el seu projecte educatiu.

 

Amb la voluntat manifesta del Govern de mantenir una escola pública al centre, aquest ha estat treballant des d’aleshores perquè la Generalitat de Catalunya, Administració competent en l’àmbit de l’Ensenyament, pugui fer realitat aquesta voluntat.