Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un dispositiu policial a les zones d’oci nocturn detecta més de 100 infraccions i fa un centenar de proves d’alcoholèmia

Escoltar

Un dispositiu policial a les zones d’oci nocturn detecta més de 100 infraccions i fa un centenar de proves d’alcoholèmia

L’actuació de Mossos d’Esquadra i Policia Local es va fer el passat cap de setmana

El Cos de Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Mataró van dur a terme el passat cap de setmana un dispositiu conjunt (Dispositiu Marca) que es va desenvolupar entre les 23.00 h del dia 26 d’octubre i les 07.00 h del dia 27 d’octubre a les zones d’oci del Pla d’en Boet i del Port de Mataró.

 

L’eficàcia del dispositiu es basa en l’acció directa sobre determinades zones on se centra l’activitat d’oci en Mataró i la seva àrea d’influència, aconseguint d’aquesta manera un increment en la percepció de control de la situació.

 

Els objectius principals d’aquest dispositiu, que es duu a terme de forma periòdica, són:

 

- Control de les àrees d’influència dels locals d’oci nocturn i aquelles zones on es detecti el fenomen del “botellón” al barri de Pla d’en Boet i el Port de Mataró. Es tracta d’evitar el consum de begudes alcohòliques a la via pública, el consum de substàncies estupefaents, els actes vandàlics i incívics, el tràfic d’estupefaents a petita escala, els robatoris a interior de vehicle i els robatoris amb violència/intimidació i alteracions de l’ordre (baralles) que es detecten sobretot els caps de setmana en aquestes zones.

 

- Intervenció de les substàncies estupefaents, armes que puguin portar els infractors i comís de les begudes alcohòliques, en el seu cas.

 

- Controls d’alcoholèmia i estupefaents a conductors de vehicles.

 

- Control horari dels establiments d’oci.

 

Per desenvolupar tot aquest operatiu, s’ha disposat de 65 agents tant uniformats com de paisà, entre efectius de la Policia Local i del Cos de Mossos d’Esquadra.

 

 

Resultats de l’actuació

 

Després de realitzar l’operació, s’han realitzat 110 identificacions i s’han obtingut els següents resultats:

 

- Infraccions de l’Ordenança de civisme: 111 per consum d’alcohol a la via pública i 7 per orinar a la via pública.

                                                                                   

- Infraccions a la Llei de Seguretat Ciutadana: 15 per consum/possessió de substàncies estupefaents i 1 per possessió d’armes (amb 1 intervenció temporal d’armes)

 

- Realitzades 96 proves d’alcoholèmia: 3 positives en via administrativa i 1 positiva en via penal

 

- Detencions practicades: 1 per presumpte delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat

 

Així mateix, s’ha aixecat una acta d’inspecció de local, on s’han detectat les següents infraccions: manca de pla d’autoprotecció, de rètol d’identificació de l’activitat i de rètol indicatiu de l’aforament.