Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un esfondrament de terres afecta la porta principal del Parc Central

Escoltar

Un esfondrament de terres afecta la porta principal del Parc Central

L’esvoranc malmet els pilars i la reixa d’aquest element arquitectònic declarat Bé Cultural d’Interès LocalAquesta nit s’ha produït l’esfondrament accidental del terreny que suporta la porta principal de l’entrada per a vianants al Parc Central, situada a la plaça d’Espanya. L’incident no ha causat danys personals, però sí ha afectat la porta del Parc Central, declarada juntament amb la tanca un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). L’accés al parc per aquest indret restarà tancat provisionalment.


 

L’esvoranc ha fet que un dels pilars de la porta principal del parc es descalcés i que s’enfonsés part del conjunt d’aquest element arquitectònic uns 3 metres. Es tracta d’una porta de ferro amb uns pilars d’obra vista i pedra artificial construïda entre 1929 i 1933 pels arquitectes Miquel Brullet i Lluís Gallifa i que està inclosa en el Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de Mataró amb un nivell de protecció C.

 

L’incident s’ha produït al voltant de les 12 de la nit, quan els serveis d’emergència han rebut l’avís que havia cedit el mur amb la porta. L’Ajuntament de Mataró ha activat el Sistema Intern d’Atenció a les Urgències (SIAU) i fins al lloc dels fets s’han desplaçat, a banda de la Policia Local, tècnics de diferents serveis municipals per valorar els desperfectes, garantir la seguretat a la zona i estudiar l’origen de l’incident. L’alcalde, Joan Mora, també s’hi ha desplaçat a primera hora del matí.

 

Els primers treballs han consistit en garantir l’estabilitat i seguretat de la zona i senyalitzar el perímetre de l’esvoranc. La vorera i un dels carrils de circulació de vehicles en direcció Barcelona estan tallats a la circulació.

 

L’Ajuntament recomana als ciutadans i ciutadanes que utilitzin la resta d’accessos per entrar i sortir del Parc Central.